Lonneke van Hooff is huisarts in Hoeven.
Lonneke van Hooff is huisarts in Hoeven.

Huisarts Van Hooff: ‘Het belang dat al onze patiënten gevaccineerd kunnen worden is zó groot, dat we daar graag voor aan de slag gaan’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Lonneke van Hooff is huisarts in Hoeven en vindt dat vaccineren op dit moment een belangrijke manier is om controle over de pandemie te krijgen.

“De werkdruk in de ziekenhuizen is nu erg groot, aan de ene kant door de besmette patiënten, aan de andere kant door uitval van personeel. Door je te laten vaccineren voorkom je dat jezelf ernstig ziek kunt worden, maar verkleint ook de kans dat je anderen kunt besmetten met dit virus. De onderzoeken geven aan dat er een goede werkzaamheid van het vaccin is en geringe bijwerkingen,” legt ze uit. 

Lonneke is blij dat ze als huisarts als een van de eersten aan de beurt is. “Als hulpverlener in de acute zorgketen is het belangrijk gevaccineerd te worden, omdat we onze patiënten op deze manier beter kunnen beschermen. Daarnaast kunnen we ons werk natuurlijk alleen doen als we zelf niet uitvallen door Covid-19.” 

Volgens haar is het een uitdaging om zelf te gaan vaccineren. “Dat is het zeker, maar eentje die we graag met beide handen aangrijpen. Het belang dat al onze patiënten gevaccineerd kunnen worden is zó groot, dat we daar graag voor aan de slag gaan. We hebben ervaring door de griepvaccinatie. Welke patiënten wanneer gevaccineerd kunnen worden hangt af van welk vaccin wanneer beschikbaar komt. Daar is nu nog niet voldoende over bekend. Patiënten vragen er ook naar op het spreekuur. Ieder mag zijn eigen keuze maken, maar ik laat me vaccineren zodra het kan en adviseer dit mijn patiënten ook.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief