Voetbal is altijd stijd om de bal!
Voetbal is altijd stijd om de bal! Foto: Benno Elsenaar, BELFotoservice

SC Gastel jeugdwintertoernooi in aangepaste uitvoering

algemeen

OUD GASTEL - Corona.... het mag geen verrassing meer zijn, het houdt ons nog allemaal in de greep. De jeugdcommissie, met name toernooi organisatoren Toinio Lazaroms en Dennie van Eekelen, is erin geslaagd een prachtig alternatief te vinden voor het gebruikelijke zaalvoetbaltoernooi bij de buurman en sponsor van SC Gastel, het Veerhuis.

Al sinds de opening van de sporthal in het begin van de jaren ‘80 van de vorige eeuw is het jeugdvoetbaltoernooi van SC Gastel een vaste gast in de wintermaanden. Dit jaar is gekozen voor een alternatief vanwege de Pandemie die ons parten speelt. Het kunstgras van het sportpark Blankershove bracht uitkomst. Onder prima omstandigheden en goed ingepakt tegen de kou was het SC Gastel hoofdveld het decor voor de jeugdigen onder 18 jaar. Van de ruim 250 jeugdleden konden er zo’n 200 kinderen volgens de Coronaprotocollen meedoen aan een onderling toernooi, zonder publiek. Ze waren er bijna allemaal.

Voetbalplezier
Het voetbalplezier spatte ervan af, er werd gelachen, er werd gedold en er werd sportief gestreden voor iedere bal.
Onder toeziend oog van de 1,5-meter-jeugdleiders werden de duels tussen teams met (ook traditioneel) de namen Ajax, Feyenoord, PSV, NAC en SC Gastel afgewerkt in diverse tijdsblokken van leeftijdscategorieën. De oudste van het stel, Willem Koevoets 90-jaar, zorgde op afstand voor thee en wat lekkers. Willem Koevoets is als tereinmeester bezig aan zijn laatste jaar als vrijwilliger bij SC Gastel. “Als je 90 jaar wordt dan is het mooi om zelf nog te kunnen bepalen wanneer je stopt, en dat doe ik dus einde dit seizoen.” aldus Willem. SC Gastel heeft in deze bizarre Corona-tijden weer een glimlach op de gezichten van onze jeugdleden weten te krijgen vandaag. Hulde voor iedereen die meegewerkt en meegedaan heeft! Voor meer foto’s zie: https://www.flickr.com/gp/belcel/6x5R73



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief