Het doekt valt na 18 jaar voor Progressief Halderberge, Frits Harteveld behoudt zetel als D66

Het doekt valt na 18 jaar voor Progressief Halderberge, Frits Harteveld behoudt zetel als D66

HALDERBERGE - Progressief Halderberge  houdt na achttien jaar op te bestaan. Nu PvdA en GroenLinks geen deel meer uit willen maken van de partij, zijn er alleen nog D66-leden over en om die reden gaan zij verder als D66 Halderberge. Dat laat D66-voorzitter Frits Harteveld weten. Hij zal de D66-zetel in de raad innemen.


De PvdA afdeling Halderberge besloot half december unaniem per direct af te splitsen van Progressief Halderberge. “Wij hebben jaren prettig samen gewerkt echter zijn wij in de loop der jaren langzaam onze PvdA identiteit een beetje kwijt geraakt.” Naar buiten toe is de PvdA volgens het bestuur bijna helemaal niet zichtbaar en dat willen ze veranderen. “Om als PvdA onze eigen koers te gaan varen, was zeker geen eenvoudig besluit, maar wel het enige besluit dat we konden nemen om onze eigen identiteit te waarborgen. Wij dragen de andere partijen nog altijd een warm hart toe, en danken hen voor de vele jaren van samenwerken”, aldus Christ Kalis, secretaris van de PvdA afdeling Halderberge, eerder.  

Verkiezingen

Kort daarna besloot ook de GroenLinks afdeling geen deel meer uit te willen maken van Progressief Halderberge (PvdA, D66, GroenLinks) “Als gevolg hiervan bestaat het samenwerkingsverband Progressief Halderberge voor het grootste deel alleen nog uit D66-leden. Daarom gaan we verder als D66 Halderberge. Het samenwerkingsverband Progressief Halderberge houdt hiermee, na 18 jaar, op te bestaan. Dit betekent dat Frits Harteveld, als voorzitter en lid van de fractie van D66 Halderberge in de raad van Halderberge zitting heeft. De komende periode wordt gebruikt om inhoud en invulling te geven aan de politieke partij D66 Halderberge waaronder organisatiestructuur, website, social media etc. Het is de bedoeling dat D66 Halderberge meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief