De bouwstraat is niet alleen een Happy Street, er liggen nu ook drempels.
De bouwstraat is niet alleen een Happy Street, er liggen nu ook drempels. Foto: Peter Braakmann

Drempels moeten bouwstraat Thomashuis veiliger maken

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Er zijn drempels gelegd in de tijdelijke bouwstraat bij het Thomashuis in Oudenbosch. De straat wordt veelvuldig gebruikt door sluipverkeer. Om in ieder geval de snelheid eruit te halen heeft de gemeente er drempels laten leggen. “Het betreft een tijdelijke straat, maar omdat deze er nog wel enige tijd zal liggen en de bewoners van het Thomashuis kwetsbaar zijn, vonden we het noodzakelijk om toch op het verzoek in te gaan”, aldus wethouder Jan Mollen die aangeeft dat het verwijderbare, stalen drempels betreft.


De bouwstraat is in 2010 aangelegd door Bernardus Wonen en is tot 2011 gebruikt voor de realisatie van de appartementen in de Oude Mariabouw aan het Saint Louisplein. Nadien is de bouwstraat gebruikt voor de bouw van de appartementen aan het Jezuïetenplein die in 2013 werden opgeleverd. De straat is ook gebruikt voor de verbouw van de Vincentiusbouw tot appartementen die opgeleverd zijn in 2014. “Het parkeerterrein tussen Brasserie Tivoli en de Vincentiusbouw was in die tijd voornamelijk ingericht als bouwplaats”, aldus de gemeente.

In 2015 en 2016 is de bouwstraat door Bernardus Wonen ook gebruikt voor de verbouwing van de aula van Saint Louis tot Thomashuis en het verbouwen van St. Joseph tot Herbergier. Volgens Jan Mollen is de bouwstraat ook de komende jaren nog nodig, omdat er nog steeds plannen voor dat gebied op stapel staan. “We kunnen nu nog niet precies zeggen waarvoor en voor welke periode, omdat de invulling van het gebied nog niet rond is, maar de bouwstraat willen we nog wel laten liggen totdat er duidelijkheid is”, zegt hij.

“We hebben veelvuldig contact gehad met de beheerder van het Thomashuis, de Herbergier en grondeigenaar Woonkwartier. Het blijkt dat er veel sluipverkeer over deze bouwstraat rijdt, zeker op momenten dat het druk is op de Molenstraat. Automobilisten willen zo een stuk afsnijden, maar daar is de bouwstraat sowieso niet voor geschikt. Als je dan ook nog bedenkt dat de mensen die er wonen wat meer aandacht nodig hebben, is het van essentieel belang dat er iets gebeurt”, zegt Mollen. Gezien de tijdelijkheid, hebben we er geen echte drempels gelegd, maar stalen geel/zwarte tijdelijke drempels. Erg vervelend om,over te rijden. Daarom verwachten we daar minder verkeer en sowieso zal er minder hard gereden worden.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief