Kevin van Ham: ‘Carnaval is zo veel meer dan een avondje stappen’
Foto:

Kevin van Ham: ‘Carnaval is zo veel meer dan een avondje stappen’

Kevin van Ham (22) is een van de jongste leden van de boerenraad in Ut Puitenol. “Na een jaartje als stagiair te hebben meegelopen vond ik het zó leuk dat ik vorig jaar lid geworden ben. Ik wil me graag inzetten voor de jeugd, want daar begint alles mee en ben ingestroomd in de jeugdcommissie én ben inderdaad boerenraadslid,” vertelt hij op enthousiaste wijze.


“De gezelligheid van het dorp trekt mij wel. Voorheen ging ik met carnaval met vrienden elders stappen, maar nu ga ik met de boerenraad constant van plek naar plek en krijg ik overal wat van mee. Vanaf jeugdbals tot bezoek aan de ouderen. Het is een gezellige carnavalsclub en bovendien kan ik ook nog eens allerlei dingen organiseren, dat ligt mij wel. Het eerste jaar is mij superleuk bevallen. Heel tof om alles van nabij mee te maken en de sfeer van alles te proeven. Carnaval is zo veel meer dan een avondje stappen.” ‘Met kunst en vliegwerk’ hebben de Puiten in deze coronatijd een alternatief programma in elkaar gestoken. “Om het carnaval levend te houden en om vooral de kinderen toch het carnavalsgevoel te geven hebben we een aantal alternatieven bedacht. Vooraf hebben we allerlei scenario’s uitgetekend om voorbereid te zijn op wat wel of niet mogelijk was. Zo houden we nu een omgekeerde jeugdoptocht, waarbij prins Geert met het jeugdviertal bij de deelnemers thuis voor de deur langskomt. Net als voorgaande jaren is er een educatiepakket voor de scholen en kunnen ze het dansje van de boerenraad aanleren. Zaterdag en zondag hebben we Puitenol TV. Via Youtube zenden we twee dagen lang allerlei archiefbeelden, theater, muziek enzovoorts uit. We moeten doen wat we kunnen doen, is deze carnaval ons uitgangspunt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief