LET OP: Saver haalt in Halderberge alleen restafval en plastic op in aangestrooide straten
Foto: Jack Konings

LET OP: Saver haalt in Halderberge alleen restafval en plastic op in aangestrooide straten

HALDERBERGE - Vanaf dinsdag 9 februari herstart Saver de inzameling van restafval en PBD (Plastic, Blik en Drankenkartons) in Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht. Dit gebeurt echter alleen bij reeds gestrooide straten.


Het GFT+E-afval en oud papier en karton worden deze week niet ingezameld. Dus ook niet aan reeds gestrooide straten. De 3 milieustraten van Saver gaan vanaf dinsdag 9 februari open. Het bezoeken ervan wordt echter afgeraden.

Verantwoord inzamelen

Dinsdagochtend is Saver de inzameling van huishoudelijk restafval en PBD aan gestrooide straten herstart. Deze zijn dan voldoende ijsvrij gemaakt om verantwoord afval in te kunnen zamelen. Inwoners met volle containers met GFT+E en oud papier wordt gevraagd nog even geduld te hebben. Eventuele inhaaldagen worden aan het einde van deze week bekend gemaakt.

Commerciële inzamelroutes

Voor wat betreft de commerciële inzamelroutes van Saver bij bedrijven geldt het volgende: bij bedrijven die aan gestrooide routes liggen en die bereikbaar zijn, worden vanaf dinsdag 9 februari zowel het restafval als het oud papier en karton ingezameld.

Bewaar het afval
tot de gladheid
voorbij is

Milieustraten

Het bezoeken van één van de 3 milieustraten voor inwoners wordt vanuit veiligheidsoverwegingen afgeraden. Aangezien er vaak bezoekers met een aanhanger komen die dit veelal niet gewend zijn, wordt het rijden met zo’n combinatie tijdens gladheid afgeraden.

Ook de milieustraat voor bedrijven aan de Stepvelden 8 zal vanaf dinsdag 9 februari geopend zijn. Maar ook aan bedrijven wordt gevraagd het bezoek zoveel mogelijk te beperken.

Saver raadt een ieder aan deze week niet de weg op te gaan, maar het afval te bewaren voor een moment dat de gladheid voorbij is.

Gladheidbestrijding

Ondertussen gaat Saver uiteraard verder met het strooien van haar routes in Bergen op Zoom en Roosendaal. Inwoners uit de vier gemeenten, die willen weten of hun straat ook gestrooid gaat worden, kunnen terecht op de websites van de betreffende gemeente. Hier kan men informatie terugvinden over de strooiroutes van de gemeenten:

https://www.halderberge.nl/gladheidsbestrijding

https://www.bergenopzoom.nl/sneeuw-en-gladheidsbestrijding/

https://roosendaal.nl/strooien-bij-gladheid

https://www.woensdrecht.nl/home/toptaken_42932/item/strooiroutes-bij-gladheid_129607.html

Lege zoutkisten worden bijgevuld
of vervangen

Ook eventuele lege zoutkisten die in de gemeenten verspreid staan, worden dinsdag 9 februari bijgevuld of vervangen door volle exemplaren.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het 20-jarig bestaan van Saver dat er wegens extreme weersomstandigheden een dag lang geen afval ingezameld wordt.

n

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief