Daan Meiboom: ‘In dit vak is het sociale aspect heel belangrijk’
Foto: Krijn ten Hove

Daan Meiboom: ‘In dit vak is het sociale aspect heel belangrijk’

Eind 2019 heeft Daan Meiboom het makelaars en financieel adviesbureau van zijn vader Béroul overgenomen. Nog voordat ze de communicatie daarover in gang konden zetten werd de wereld op zijn kop gezet door het Corona virus.


“Zo’n 5 jaar geleden was ik voor mijn toenmalige werk bezig met een project waarbij ik veel thuis moest werken. Mijn vader gaf aan dat ik daarvoor wel bij hem op kantoor kon komen”, begint Daan het gesprek. “En toen gingen mijn ogen open! Ik wist niet dat het werk zo veelzijdig is, ik dacht dat je vooral hele dagen op kantoor met cijfers bezig zou zijn. Het lag ook helemaal niet in mijn planning om het bedrijf ooit over te nemen, maar na 2 dagen wist ik: dit wil ik ook. Vooral het sociale aspect, het contact met de klant was voor mij de aanleiding.” “Voor mij als vader was dat natuurlijk een mooi geschenk, het bedrijf wat ik 35 jaar terug gestart was werd hiermee een familiebedrijf en mijn zoon wilde het voortzetten”, zegt vader Béroul trots.

Weer aan de studie

Daan: “Om het bedrijf over te kunnen nemen moest ik wel mijn papieren halen en ben weer aan de studie gegaan. Moest alle noodzakelijke opleidingen en certificaten behalen zoals makelaardij, hypotheek-, vermogens en verzekeringsadviseur. Ik studeer vrij gemakkelijk, maar om alle papieren te halen moest ik flink aan bak.”

In de afgelopen jaren kreeg Daan steeds meer de teugels in handen in het bedrijf waarbij Béroul steeds meer overliet aan Daan. Béroul daarover: “In het begin stuurde ik 75% van zijn ideeën bij, tegenwoordig sta ik achter al zijn nieuwe ideeën. Ik merk dat hij gebruik maakt van mijn kennis en ervaringen en dat hij die ook graag opneemt. Hoe ik dat merk? Doordat ik voorheen meer moest afremmen en bijsturen en nu dus bij heel veel kan zeggen: “ja moet je doen” of ”prima!” Daan vult daarop aan: “Het is fijn om iemand naast je te hebben die vrijwel elke situatie al meerdere keren heeft meegemaakt en je dan tips kan geven hoe dingen aan te pakken. En je daarna het vertrouwen geeft dat je het goed doet. De juiste adviezen geeft aan de klant.”

Financiële huisarts

“Het mooie van het werk is dat het heel breed is: van makelaardij en hypotheken tot verzekeringen tot allerhande andere financiële adviezen. Klopt, het lijkt wellicht saai maar het is eigenlijk heel creatief. Oplossingen bedenken die actueel zijn maar ook over 5 of 10 jaar nog relevant zijn”, aldus Daan. Béroul vult aan: “We zijn de financiële huisarts voor onze klanten, zo voelen ze dat ook. Onze relaties met onze klanten zijn langdurige relaties. Zo zien we mensen via ons hun huis kopen en hypotheek regelen die een paar jaar later komen om een verbouwing te financieren en weer later de zaken te regelen omdat er kinderen komen. Zo komen de kinderen van mijn eerste klanten nu op aanraden van hun ouder ook weer bij ons.”

Daan hoeft het niet allemaal alleen te doen, op kantoor werken ook nog Margreet en Debby “Zij werkten al jaren bij mijn vader en blijven ook nu bij mij werken. Ze hebben elk een eigen specialisme. Hierdoor loopt de overname niet alleen soepel maar kunnen we ondanks de moeilijke tijden waarin de maatschappij zit ook snel handelen en doorgroeien.”

Béroul ziet het met trots aan. “Hoe snel Daan zich ontwikkelt, het vak zich eigen maakt, leert en openstaat voor adviezen, meegaat met de nieuwste ontwikkelingen maar daarbij ook gewoon zichzelf blijft, laagdrempelig voor zijn klanten. Dat maakt hem wat mij betreft geknipt voor dit vak. En dit is waarom de samenwerking en overname zo goed is verlopen.

n

TEKST KRIJN TEN HOVE

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief