Basisschool De Bukehof dicht na coronabesmetting: ‘Alle kinderen hebben weer thuisonderwijs’
<p>Archieffoto Fons Pijnen</p>

Archieffoto Fons Pijnen

Basisschool De Bukehof dicht na coronabesmetting: ‘Alle kinderen hebben weer thuisonderwijs’

OUDENBOSCH - Basisschool De Bukehof in Oudenbosch heeft, twee dagen na de officiële heropening, de deuren van de school alweer moeten sluiten. Dat bevestigt bestuurder Lex Polman. Eén van de leerlingen blijkt besmet met het coronavirus en een bron- en contactonderzoek blijkt niet haalbaar.


Dinsdagavond kwam aan het licht dat één van de leerlingen van De Bukehof positief is getest op het coronavirus. Onder de huidige omstandigheden zou in eerste instantie alleen de klas in quarantaine moeten, maar zo eenvoudig is het niet. Het betreffende kind zat namelijk vorige week nog op de noodopvang en was toen al besmet. “Die noodopvang zijn we als school verplicht te leveren voor kwetsbare kinderen of kinderen van wie de ouders een cruciaal beroep hebben”, legt Lex Polman uit. 

Tijdens de noodopvang komen verschillende kinderen van verschillende klassen bij elkaar. “We weten dat er vorige week veertig kinderen op de noodopvang zaten”, stelt Polman. En dat maakt een eventueel bron- en contactonderzoek erg lastig. “En daarom hebben we, samen met de GGD, besloten om de school te sluiten.” Dinsdagavond werden alle ouders en het personeel hiervan op de hoogte gesteld. “Vandaag zijn we dus weer gewoon begonnen met het thuisonderwijs voor alle leerlingen.” 

Polman baalt hier enorm van. Juist omdat de school afgelopen maandag eindelijk weer de deuren mocht openen. “We hebben contact gehad met de GGD en we volgen hierin de verschillende protocollen. Er is te weinig gelegenheid om een goed contactonderzoek te houden, en daarom hebben we dit besloten. Dat doen we liever niet, maar we willen een mogelijke bredere verspreiding voorkomen.” Wel hoopt Polmans dat ouders zich goed aan de regels blijven houden. “Dan had dit mogelijk voorkomen kunnen worden.”

De Bukehof blijft de rest van de week dicht en volgende week is het carnavalsvakantie. De school hoopt na de vakantie weer gewoon open te kunnen.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief