Mantelzorger Ria Terlouw: ‘Ik kan een encyclopedie over ons leven schrijven’
Foto:

Mantelzorger Ria Terlouw: ‘Ik kan een encyclopedie over ons leven schrijven’

Voor vragen en ondersteuning kunnen mantelzorgers terecht bij Mantelzorg Halderberge. Een van die mantelzorgers in onze gemeente is Ria Terlouw (76) uit Oudenbosch. Zij verzorgt haar man Piet die aan parkinsonisme lijdt.


“Ik verzorg mijn man intussen al ruim zes jaar. De eerste jaren deed en wilde ik alles zelf doen, maar sinds dat hij in een rolstoel terecht is gekomen lukt me dat niet meer en komt de thuiszorg dagelijks langs om hem te wassen en uit bed te halen. Behalve op zondag, dan doe ik het zelf. Dan was ik hem liggend in bed en zet hem daarna in zijn rolstoel,” vertelt ze. “De medische verzorging, zoals katheders vervangen en medicijnen geven doe ik verder de gehele week helemaal zelf. Soms zijn er weleens teveel medische afspraken op een dag, maar over het algemeen lukt het me goed en kan ik ’s nachts rustig doorslapen.” Vanwege de verzorging van haar man heeft ze wel enkele vrijwilligersbaantjes op moeten geven, zoals koffie zetten in de Zellebergen en wandelen met de rolstoel met bewoners daar. “Ik ben graag buiten en loop nu met Piet in zijn rolstoel. Inmiddels ken ik zoveel mensen bij de Zellebergen dat ik ’s middags als mijn man op bed lig even een wandeling maak en een praatje met enkele bewoners maak. Daar wordt je blij van en krijg je weer nieuwe energie van. Ook heb ik voor alle 132 bewoners vanwege corona een leuk kaartje gemaakt.” Beiden hebben al veel meegemaakt in het leven. “Daar kan ik geen boek, maar wel een encyclopedie over schrijven,” zegt ze tot slot.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief