Jeanne van der Straten: ‘Als vrijwilligster rol je van het een in het ander’
Foto:

Jeanne van der Straten: ‘Als vrijwilligster rol je van het een in het ander’

De Gastelse Jeanne van der Straten (66) doet al jarenlang vrijwilligerswerk. Tot op de dag van vandaag heeft ze diverse functies en bezigheden in het sociale domein, bij de parochie en bij een atletiekvereniging.


“Ik vind het leuk, je blijft onder de mensen komen en het is een zinvolle invulling van mijn dagen,” vertelt ze. “Na mijn trouwen heb ik geen betaalde baan meer gehad en zorgde voornamelijk voor man en kinderen. Je weet hoe het gaat, vanwege mijn administratieve achtergrond word je eerst gevraagd om het secretariaat bij de parochie te doen en zo rol je er als vanzelf in. Dan zit je even later in de communiewerkgroep en doe je nog allerlei dingen tussendoor.” Bij een peuterspeelzaal in haar dorp heeft ze 12,5 jaar volgemaakt. “Dat bezig zijn met kinderen vond ik altijd al leuk. Helaas kwam daar een einde aan, omdat ze alleen maar met betaalde krachten verder gingen.” Wandelen en lange afstanden lopen is een van haar hobby’s en daarom is ze ook lid geworden van AVO’83 in Oudenbosch. “Daar zit ik intussen ook alweer 7 jaar in het bestuur.” Bij het Steunpunt Halderberge voor ouderen zet ze koffie en begeleid ze de mensen bij spelletjes en helpt ze bij bingo en kaarten. Daarnaast gaat ze samen met haar man Kees een keer per week naar het Oosterkwartier om met enkele bewoners te wandelen. “Dat deden we eerst altijd met de partner van mijn moeder, maar we vonden dit zo leuk om te doen dat we dat na zijn overlijden met andere bewoners zijn blijven doen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief