Horecaondernemer op z’n vingers getikt: 5000 euro boete bij negeren maatregelen

OUD GASTEL - Een horecaondernemer uit Oud Gastel is op z’n vingers getikt door burgemeester Bernd Roks. De ondernemer heeft herhaaldelijk de maatregelen genegeerd die de overheid heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


Afgelopen woensdag is geconstateerd dat de horecaondernemer het terras en de speeltuin bij zijn restaurant voor publiek had opengesteld. Hierover had de gemeente al eerder meldingen ontvangen. De burgemeester heeft de ondernemer daarom een last onder dwangsom opgelegd. Als de ondernemer zich niet houdt aan de maatregelen, krijgt hij dan ook een boete van 5000 euro. De last onder dwangsom is dus eigenlijk een waarschuwing voor de ondernemer. De ondernemer moet zich volgens de gemeente beperken tot de afhaalfunctie waarvoor hij nog wel open mag zijn.

De burgemeester geeft hiermee een signaal aan de andere horecaondernemers in de gemeente Halderberge. “Wanneer zij zich niet houden aan de corona-maatregelen van de overheid,  kunnen ook zij een last onder dwangsom tegemoet zien.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief