Afbeelding
Foto: Politie.nl

Man (19) probeert met vals politielegitimatiebewijs nep boetes uit te schrijven in Oud Gastel

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

OUD GASTEL - De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige man uit Steenbergen aangehouden. Hij probeerde met een vals politielegitimatiebewijs nep boetes uit te schrijven in Oud Gastel.

Rond 16.00 uur meldden getuigen dat een man met een vals politielegitimatiebewijs mogelijk nep boetes wilde uitschrijven in Oud Gastel. Daarom gingen agenten ter plaatse om onderzoek te doen. De 19-jarige man uit Steenbergen was klemgereden door omstanders. Hij liet de auto waarin hij reed achter in de Willem Alexanderstraat en rende er vandoor. Even later kwam hij weer terug bij zijn auto, waar hij door getuigen overgedragen werd aan de politie. 

Getuigen verklaarden dat de jongen zijn spullen vermoedelijk tijdens zijn vlucht had weggegooid. Daarom werd een hondengeleider opgeroepen om de spullen te zoeken. De hond had al snel een geurspoor en vond in een bosje het valse legitimatiebewijs. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd. Na dit verhoor werd hij weer op vrij voeten gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief