Afbeelding

Halderbergse kerken luiden klokken voor ALS-patiënten

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - De kerken van de Bernardusparochie waaronder ook de basiliek zullen op 11 maart om 17.15 uur de klokken luiden voor ALS-patiënten. Dit is de verjaardag van George Kooijmans, zanger, gitarist en componist van de Golden Earring. Vorige maand werd bekend dat hij ALS heeft. Radiozenders en kerken met carillons spelen op dat moment Radar Love. De Halderbergse kerken hebben die mogelijkheid niet, maar zullen wel de klokken luiden.

Op 5 februari werd bekend dat George Kooijmans, zanger gitarist en componist van de Golden Earring ALS heeft. “Op 11 maart 2021 wordt George 73. Door het hele land zijn er acties om zijn wereldhit Radar Love om precies 17.15 uur door alle open ramen van Nederland en nu blijkt ook Vlaanderen te laten schallen. Vele radiozenders hebben ook al hun medewerking toegezegd”, zo weet Oudenbosschenaar Ben Brans.

Videoclip

“Deze week las ik dat er ook veel kerken meedoen aan het eerbetoon om door middel van de carillons Radar Love te spelen. Ik heb dit opgenomen met de Bernardus Parochie en hoewel de basiliek en de andere kerken geen carillons hebben, reageerde pastoor Miackel Prasing positief op mijn verzoek om het eerbetoon met klokgelui te ondersteunen. Het eerbetoon geldt uiteraard niet alleen voor George Kooijmans maar ook voor alle andere ALS-patiënten”, zo legt Brans uit. “Hoewel Golden Earring nooit in Halderberge heeft opgetreden zijn er zeker wel verbanden tussen George Kooijmans en Oudenbosch. Zo is de videoclip voor hun hit Paradise in Distress uit 1999 opgenomen in de basiliek van Oudenbosch”, weet hij te vertellen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief