Afbeelding
Artist impression

Spottersplek Breda International Airport wordt nu écht een ontmoetingsplek

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De spottersplek bij Breda International Airport waar velen genieten van de landende en opstijgende vliegtuigen wordt in een nieuw jasje gestoken. Het moet een mooie ontmoetingsplek worden voor spotters, maar ook voor fietsers, wandelaars en motorrijders. Er komen social sofa’s en een social wall die middels een kunstproject waar Halderbergse kunstenaars bij betrokken worden worden ontworpen. ‘Gewone inwoners’ mogen letterlijk een steentje bijdragen door te helpen met mozaïeken. 

“Nu de zon gaat schijnen en er langzaam weer meer mogelijk is door versoepelende maatregelen start Halderberge langzaam weer op. Mensen gaan naar buiten om te fietsen en te wandelen. Één van de plekjes in Halderberge waar je mooi kunt recreëren in Halderberge is de spottersplek bij Breda International Airport”, zo begint Wim Hofstede van Visit Halderberge. “Op initiatief van Breda International Airport wordt deze spottersplek in de komende maanden getransformeerd tot een prachtige ontmoetingsplek voor spotters, fietsers, wandelaars en motorrijders.”

Uitstekend moment

Het betreft een mooie samenwerking, want door een bijdrage van de Economische Koepel Halderberge en Visit Halderberge wordt hier een ontmoetingsplek met social sofa’s en een social wall gemaakt. “Dit community art project wordt samen met inwoners van Bosschenhoofd en de omgeving vormgegeven”, zo legt hij uit. “De social sofa is een project om de buurt en buren te leren kennen en de leefbaarheid in te verbeteren door samen sofa’s te beplakken met mozaïeksteentjes. Er staan banken over de hele wereld op basis van dit Tilburgse idee.” Ook voor de banken bij het vliegveld zoekt men ontwerpers en creatievelingen. “Er is geen beter moment om met dit initiatief te beginnen. De coronacrisis loopt op zijn eind en we snakken naar contact en samenzijn”, zo zegt men. 

Helpen

Halderbergse kunstenaars worden gevraagd ontwerpen te maken voor de wall, sofa en hockers. Ben je creatief en wil je jouw ontwerp vereeuwigd zien op de spottersplek? Je kan je ontwerpen inleveren tot 28 april. Of ga je liever mozaïeken aan de muur? Ook inwoners en omwonenden die het leuk vinden samen met anderen hun steentje bij te dragen aan dit bijzondere project kunnen zich melden. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Social Sofa Halderberge. [n] 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief