Foto: Johan Wagenmakers

Hobby van Nick leidt tot escaperoom met wijn-thema

OUD GASTEL - Voor Nicky Colijn en Brigitte Sebregts, de nieuwe uitbaters van café Onder de Toren, is het een bizar eerste jaar geweest. Na vorig jaar begin maart twee weken goed gedraaid te hebben volgde tot 1 juni een eerste lockdown, waarna vanaf 16 oktober tot heden opnieuw de cafédeur op slot moest. Toch heeft de sluiting volgens Brigitte en medewerkster Cindy Jacobs ook positieve zaken opgeleverd, zoals het creëren van een escaperoom in de kelder onder het historische pand.


Nicky en Brigitte zijn al jaren het gezicht van de voetbalkantine van SC Gastel. “Dat kunstje hebben we aardig onder de knie en eigenlijk waren we wel toe aan een nieuwe uitdaging,” vertelt Brigitte. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de exploitatie van Onder de Toren over te nemen greep het stel deze met beide handen aan. “Met vol enthousiasme zijn we gestart, hebben twee fantastische weken gedraaid en in één klap was het over. Gelukkig zijn we daarna nog ruim vier maanden open geweest, wat ons een goed gevoel en vertrouwen gaf, waar we geestelijk nu nog op teren.”

Positieve zaken

Cindy werkt al vijf jaar bij Onder de Toren. “Vanuit de detailhandel ben ik de horeca ingegaan. Dat bevalt erg goed: met mensen omgaan, de gezelligheid en bovendien heb ik een passie voor koken. Er is nooit een dag hetzelfde. Door corona en de sluitingen viel ik wel even in een gat. Van vier dagen hollen naar opeens veel vrije tijd.” Vooral met de tweede sluiting had Cindy veel moeite. “We waren zó lekker bezig en als team aan elkaar gewend.” Toch zijn ze niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft de sluiting ook een aantal positieve zaken opgeleverd. “Vanaf het begin hebben we afgesproken dat we een keer per week met ons vaste team bij elkaar komen,” zegt Brigitte. “Door corona hebben we met elkaar een andere band opgebouwd, hebben we elkaar nog beter leren kennen en trekken we elkaar, indien nodig, uit de dip.”

Escaperoom

Een ander positief gevolg van de coronacrisis is het creëren van een escaperoom. De historische kelder onder het café leent zich hier namelijk uitstekend voor “Het idee werd ons geopperd, we hebben het in de groep gegooid en Cindy heeft het samen met Nick Tolenaars uitgewerkt,” verklaart Brigitte. Het tweetal had daarbij de vrije hand. “Zelf doe ik aan geocaching, waar ik veel inspiratie heb opgedaan en Nick is een fervent bezoeker van escaperooms. Zo zijn we gestart. Binnen een vastgestelde tijd van anderhalf uur moet men door het oplossen van allerlei raadsels en puzzels proberen zo snel mogelijk te ontsnappen. Vorige week hebben we het met onze collega’s uitgetest. De snelste tijden gaan we bijhouden op een speciale lijst. De onderlinge strijd tussen bijvoorbeeld twee teams van dezelfde vereniging, familie of hetzelfde bedrijf geeft een extra dimensie aan het spel. Tijdens het spel is er ruimte voor een hapje en een drankje. Het thema van de escaperoom is wijn, maar bier en fris is ook mogelijk hoor.” legt Cindy uit.

Energie

“Zonder corona was deze escaperoom er (nog) niet gekomen. Tijdens de sluiting hadden we de tijd om dit te realiseren. Nu we het gevoel hebben dat we langzamerhand weer open mogen, geeft dat wel nieuwe kracht en energie. We zijn er op alle fronten klaar voor en kunnen snel schakelen,” vertellen ze tot slot. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief