<p>Op zaterdag 3 april werken Diel en Bertie voor het laatst samen in de zaak.&nbsp;</p>

Op zaterdag 3 april werken Diel en Bertie voor het laatst samen in de zaak. 

(Foto: Daniëlle Laros-Boere)

Diel en Bertie van Boere Tweewielers gaan na 27 jaar genieten van hun rust

OUDENBOSCH - Boere Tweewielers in Oudenbosch. Er zijn weinig mensen uit de regio die de fietsenzaak in het markante pand in het centrum en het ondernemers-echtpaar Diel en Bertie Boere niet kennen. Na bijna 27 jaar hun klanten te hebben voorzien van (elektrische) fietsen met bijbehorend onderhoud en reparaties, maar bovenal onuitputtelijke service en altijd een warm welkom, is het moment voor Diel en Bertie aangebroken om nog meer van het leven te gaan genieten. De fietsenwinkel, hun kindje zoals ze het zelf zeggen, komt in handen van een vakbekwame en enthousiaste fietsenmaker en zijn gezin. “Dat is een hele geruststelling”, zegt Diel.De geschiedenis van Boere Tweewielers in Oudenbosch gaat ver terug. Diel komt uit een echte fietsenmakers-familie. Als vanzelfsprekend runde hij de fietsenzaak in Prinsenbeek. Ondanks dat hij nog jong was, kreeg hij te maken met zulke heftige rugproblemen, dat voortzetten van de zaak geen optie meer was. Drie jaar lang moest hij zich richten op zijn herstel, maar zodra ‘het weer een beetje ging’, wilden hij en Bertie niets liever dan weer een fietsenzaak openen. Die mogelijkheid kregen ze in Oudenbosch waar ze de zaak van Sjef van Veldhoven over konden nemen.

Opstapdag

En zo verhuisden Diel en Bertie met hun drie jonge dochters in 1994 naar Oudenbosch om hun droom waar te maken. “Natuurlijk was het wennen, het is een heel ander dorp dan Prinsenbeek, maar al snel voelden we ons er thuis”, vertelt Bertie. “Binnen een half jaar hadden we het volledige vertrouwen van de klantenkring van Sjef, dat was fijn.” “En toen ging het hard”, vertelt Diel trots. “De klantenkring kwam al snel niet meer alleen uit Oudenbosch, ze weten ons uit de hele regio te vinden. Absoluut vanwege de service. Dat vinden wij namelijk ontzettend belangrijk. Een gestrande klant ophalen? Dat doen we gewoon. Wij zijn niet van: inpakken, zakken vullen en wegwezen. Problemen willen we oplossen én de klant die komt voor een bandenplaksetje is voor ons net zo belangrijk als de klant die voor een nieuwe elektrische fiets komt”, zegt Diel die als eerste fietsenwinkel in de regio de elektrische fiets aanbood. “Ik wist dat dit de toekomst zou worden. Daar heb ik wel een neusje voor. We organiseerden de allereerste een Opstapdag, zodat mensen kennis konden maken met de e-bike. Het werd een daverend succes.”

Interesse

Niet alleen de nieuwste ontwikkelingen, ook de persoonlijke betrokkenheid bij klanten maakt dat ze graag terugkomen bij Diel en Bertie. “Je leert je klanten heel snel kennen als je echt interesse in ze hebt. Verplaats jezelf in de mensen. Ik weet van wie welke fiets is, maar onthoud ook wat ze me vertellen. Dan kun je de volgende keer nog eens vragen hoe het gaat. Het is onvoorstelbaar wat voor band we met onze klanten hebben opgebouwd. Dat gaat veel verder dan alleen die tussen fietsenmaker en klant”, zegt Diel.

Trouw

Boere Tweewielers heeft altijd een erg trouwe klantenkring gehad, net zoals dat Diel en Bertie trouw waren aan hun klanten. “Die verbondenheid hebben we altijd gevoeld, maar zeker bij ons 25-jarig jubileum. Dat was overweldigend. En ook dat als je terugkomt na vakantie, dat de klanten op dinsdagochtend voor de winkel al op je staan te wachten. Dat gebeurt echt. Mooi vind ik dat, dat zegt wel iets”, vertelt Bertie. “Er gaat geen week voorbij dat we geen bloemetje of andere attentie van een tevreden klant krijgen. Natuurlijk hoeft dat helemaal niet, maar het geeft wel aan dat mensen ons waarderen.”

Vuurwerk

Naast de verkoop en reparatie van fietsen, is Boere Tweewielers aan het einde van het jaar verkooppunt van vuurwerk. “Ieder jaar weer een ontzettend drukke, maar oh zo gezellige tijd. Dat is iets wat we echt samen met ons personeel en ons gezin doen. Onze dochters en partners helpen in die dagen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat mee om de hele regio van vuurwerk te voorzien. Het is hard werken, maar we genieten daar met zijn allen zo van. Het is echt iets van ons samen.”

Hard werken

Hard werken is het devies in de fietsenzaak van Diel en Bertie. Dat hebben ze al die jaren dan ook gedaan. Vanwege het gebrek aan goed geschoold personeel, gingen ze steeds meer werken terwijl ze de 60 gepasseerd zijn. “Normaal gesproken ga je het naarmate je ouder wordt, wat rustiger aandoen, maar bij ons liep het anders. Wij gingen alleen maar meer werken. Dat is niet erg, maar het laat je wel nadenken over de toekomst”, zegt Diel. “We hebben altijd de wens gehad om zo rond ons 65ste de zaak te verkopen. De afgelopen jaren was er belangstelling alleen we wilden echt een geschikte kandidaat. Het is gek gezegd toch ons kindje en dus wilden we de zaak alleen verkopen als we het volste vertrouwen in de koper hadden. Ik zou het afschuwelijk vinden om onze klanten aan hun lot over te laten.”


Kinderen en kleinkinderen

“Heel toevallig is de nieuwe eigenaar ook een jonge gezin met drie kinderen. De geschiedenis herhaalt zich”, beaamt Bertie. “We hopen dat zij net zo van de fietsenzaak genieten als dat wij hebben gedaan.” Diel vult aan: “En natuurlijk zal ik hem op weg helpen. Daarna is het tijd om te gaan genieten van onze rust. Even bijkomen... Daarna wil ik graag maatschappelijk aan de slag, sowieso voor Lokaal Halderberge.” Beiden kijken er ook enorm naar uit om meer tijd met hun kinderen en kleinkinderen door te brengen. “En we blijven in Oudenbosch wonen”, besluit Bertie. “Daar gaan we echt niet meer weg.”

Diel en Bertie hebben zaterdag 3 april hun laatste echte werkdag. “Graag hadden we een afscheidsreceptie willen geven om iedereen persoonlijk te bedanken voor het vertrouwen, maar vanwege de corona maatregelen gaat dat helaas niet lukken. We wensen iedereen het allerbeste en we komen elkaar zeker nog tegen in ons mooie Oudenbosch.”

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief