‘Nog altijd komen veel oude mensen met hun kleinkinderen hier naartoe’
Foto:

‘Nog altijd komen veel oude mensen met hun kleinkinderen hier naartoe’

De drie jarige Suze uit Rijen gaat elke donderdag met haar oma van den Oetelaar naar het Hertenpark. Niet alleen om naar de dieren te kijken, maar ook om van de speeltoestellen naast het parkje gebruik te maken. “Ze is een echt dierenkind en geniet met volle teugen hiervan.”


“Ze vindt het echt geweldig hier,” vertelt mevrouw van den Oetelaar namens haar kleindochter. Zelf woont ze in de naaste omgeving van het parkje. “Donderdag is onze vaste oppasdag en is ze de gehele dag bij ons. Net als haar moeder is ze een echt dierenkind. Bij haar thuis hebben ze ook enkele poezen. Ze gaat heel graag hier mee naartoe. Ze heeft het de hele dag over zwanen en herten kijken.” De pauw en dan vooral wanneer deze zijn veren opzet vindt Suze wel het mooiste. “Eigenlijk vindt ze alle andere dieren, zoals de herten en kippen, allemaal even lief” Jammer is wel dat de herten behoorlijk schuw zijn en meestal op een veilige afstand in een hoekje van het park de boel in de gaten houden. “Altijd nemen we wat brood mee, zodat ze deze aan de dieren kan voeren. Volgend jaar gaat ze naar school en dan vervalt deze dag, dus genieten we er nog maar even van.”

Een andere, oudere buurtbewoner die liever anoniem wil blijven loopt ook regelmatig met oud brood richting het Hertenkamp. “Nog altijd komen veel oude mensen met hun kleinkinderen hier naartoe. Opa en oma op een bankje en de kinderen spelen en naar de dieren kijken. Vroeger waren wij met onze kleinkinderen hier ook vaak te vinden, maar ja, die kinderen zijn nu al groot geworden,” lacht hij, ondertussen de broodrestjes uitschuddend bij de kippen. “Ik hoop wel dat ze het parkje ‘bij elkaar houden’, want veel mensen hebben er toch plezier van.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief