Afbeelding
Foto: Pixabay

‘Stookoverlast in Oudenbosch was niet de bedoeling’

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - De stankoverlast die onder andere bewoners van de Oudenbossche wijken Pagnevaart en Velletri hebben ervaren, was tegen de afspraken. Dat laat de gemeente Halderberge weten. Bewoners van de oostkant van Halderberge meldde grote overlast door het stoken van snoeiafval. Hiervoor was een ontheffing van het stookverbod verleend, mits de buurt er geen hinder van zou hebben. Vanwege de wind was dat echter wel het geval.

Vorige week regende het klachten op het gebied van ernstige stankoverlast. Ook spraken buurtbewoners van asregen. “Het betreft volgens de brandweer een brand in of verbranding van een grote hoeveelheid snoeiafval. Het ligt te smeulen en dat kan nog geruime tijd duren. Ik vermoed, dat de gemeente hiervoor een vergunning heeft afgegeven. Dit is voor zover ik mij herinner de ernstigste overlast van dit jaarlijkse gebeuren in 20 jaar, aldus een buurtbewoner

Een woordvoerder laat desgevraagd weten: “Er is een ontheffing gegeven voor het stookverbod. Eén voorwaarde daarvan is dat er geen hinder mag zijn voor de omgeving. Helaas is dat niet gelukt en is er hinder ontstaan voor de omwonenden door de wind.” Momenteel werkt de gemeente aan nieuw beleid betreffende stookverbod. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief