Foto:

Waarom het zo goed toeven is in Stampersgat

De 39-jarige Judith Jonkers-van Middelkoop woont met haar man Dennis en drie dochters in Stampersgat. Judith is geboren en getogen in het dijkdorp en zeker niet van plan om naar elders te verhuizen. “Dan krijg ik sowieso tegenwerking van onze dochters. Het zit er ingebakken denk ik,” lacht ze.


Toch heeft ze drie jaar aan de andere kant van het land gewoond. “Ik heb drie jaar in Leeuwarden gestudeerd, maar toen ik mijn huidige man leerde kende, die uit Oud Gastel komt, zijn we gaan samenwonen in Stampersgat. We hebben hier alles zoals familie en vrienden en bovendien hou ik wel van ‘ons kent ons’, dat vind ik fijn.” Volgens Judith zijn de voorzieningen de laatste jaren wel erg schaars geworden. “Boodschappen doe ik toch met de auto, dus dat is niet echt een probleem.” Samen met haar man en kinderen is ze bij het sociale leven betrokken. “Zo voetbalt Dennis en is hij voorzitter van de ondernemersvereniging. Ik help mee met het organiseren van Koningsdag en de kinderen zitten op voetbal, twirlen en paardrijden. Op sportgebied is er aardig wat te doen,” zegt ze verder. Als dorp voelen we ons zeker niet achtergesteld bij de steden. We hebben het eigenlijk beter hier: alle ruimte, lekker rustig en geen files.” Wel meent Judith dat Stampersgat zich in Halderberge wat achtergesteld heeft gevoeld. “Dat lijkt nu wat te veranderen, maar daar hebben we wel twintig jaar op moeten wachten,” verzucht ze. “We zijn ons huis weer aan het verbouwen. Mijn werk is ook in Stampersgat. Ik kan alles op de fiets. Nee, we gaan hier voorlopig niet weg.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief