Foto: Johan Wagenmakers

Voetbalvrienden hebben eigen praatprogramma

OUD GASTEL - Afgelopen woensdag 31 maart om half acht was het allereerste voetbalpraatprogramma ‘Transfervrij’ van de Gastelse voetbalvrienden Tim Brouwers, Jarmo Wierikx, Mats Helmons en Robin Dierks via een livestream op Facebook te volgen. “We praten graag over voetbal. Dat hebben we de afgelopen maanden erg gemist. Deze talkshow is een ietwat uit de hand gelopen idee, maar zeker voor herhaling vatbaar.”


Hoewel ze niet in dezelfde teams spelen, kennen de vrienden elkaar van voetbalclub SC Gastel. “Daar praten we in de kantine graag over voetbal. Dat missen we best wel.” Omdat de sportcafés en kantines al maanden dicht zijn kwam Mats op het idee om dan maar online over voetbal te gaan praten. Hij riep daarop zijn vrienden bij elkaar en het enthousiasme bleek groot te zijn. “Kevin van Vlimmeren van het Veerhuis had nog een compleet ingerichte studio staan, die hij graag beschikbaar wilde stellen, dus de faciliteiten waren ervoor,” zegt Mats. Na wat brainstormsessies en het bedenken van het concept konden de verdere voorbereiding voor de voetbaltalkshow van start gaan.

Volgers

De laatste weken waren de voetbalvrienden hier dan ook druk mee bezig. Een draaiboek werd gemaakt, onderwerpen bedacht en een pakkende naam van de show werd in Transfervrij gevonden. Verder moest de studio worden aangekleed en werden sociale kanalen benut om aandacht van de potentiële kijker te krijgen. “Je zag het aantal volgers op onze Facebookpagina gedurende de afgelopen weken al oplopen tot boven de driehonderdvijftig.”

Alleen voetbal

“Er komen in Transfervrij geen andere onderwerpen aan bod. Alleen voetbal. Dat is waar we het zelf ook graag over willen hebben,” vertellen ze verder. De eerste aflevering bevat onderwerpen als het Nederlands Elftal, Jong Oranje, WK in Qatar en de eventueel op te richten Beneliga. “Daarbij volgen we zoveel mogelijk de actualiteit en geven vrijuit onze mening over een groot aantal zaken die presentator Mats Helmons naar voren brengt.” Naast het beschikbaar stellen van de noodzakelijk techniek fungeert Kevin van Vlimmeren als side-kick. “Hij brengt nieuwtjes, heeft een kwis geregeld en houdt de reacties op Facebook bij. Kijkers kunnen namelijk actief meedoen en vragen en opmerkingen tijdens de uitzending insturen.” Buiten beeld zijn Dennis van Haperen en Thomas Mulder van HB Max Event Solution verantwoordelijk voor het technische gedeelte. “Omdat de apparatuur nog even blijft staan gaan we zeker nog een paar afleveringen door. Afhankelijk van de reacties zien we daarna wel hoe het gaat lopen. Als we doorgaan willen we zeker ook gasten gaan uitnodigen, zoals bijvoorbeeld de afscheid nemende trainer van Gastel 1 Johan van Batenburg.”

Goed ontvangen

De vrienden zijn opgelucht dat de eerste uitzending over het algemeen goed ontvangen is. Het zag er professioneel uit, de kijkers deden goed mee en er werd door de vrienden aan tafel flink gediscussieerd. Interactie met de kijkers, gemiddeld zestig tot zeventig waren tijdens de uitzending online, was er in ruime mate. Er werden gericht vragen gesteld en goed meegedaan met de kwisvragen. Voor wie het gemist heeft. Geen nood! Alle uitzendingen zijn terug te vinden op het Facebookaccount van Transfervrij.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief