Foto: Johan Wagenmakers

Joke en Bertus delen al zestig jaar lief en leed met elkaar

HOEVEN - Bertus Kerstens (82) en Joke Kerstens-Roozen (81) uit ’t Gors waren op dinsdag 6 april exact zestig jaar met elkaar getrouwd. “Het was destijds ook wel koud, maar niet zo’n slecht weer als vandaag,” zegt het diamanten paar, daarbij wijzend naar de hevige sneeuwbuien. Vanwege de corona-maatregelen werd het feest in besloten, huiselijk kring gevierd.


Bertus is geboren in de Bankenstraat in Etten-Leur en groeide op met vier broers en een zuster. Joke heeft vrijwel haar hele leven in ’t Gors in Hoeven gewoond en is daar geboren in een gezin met vijf zusters en een broer. “Als ik achter uit het raam kijk, zie ik de plaats waar mijn ouderlijk huis stond,” zegt ze. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis in Bosschenhoofd en na anderhalf jaar verkering zijn ze getrouwd. “Gefeest hebben we bij het café van Kiske van Bedaf, net voor het spoor in Etten-Leur.” Na het trouwen hebben ze, voordat ze hun huidige huis aan ’t Gors betrokken, eerst nog een jaartje bij de ouders van Bertus ingewoond.

Mooiste cadeau

Samen heeft het echtpaar drie kinderen gekregen: Johan, Bennie en Petra. “Bennie heeft helaas maar vier dagen geleefd. Hij lag plots dood in zijn bedje. Daar heb ik nog steeds veel verdriet van,” zegt Joke bedroefd. Verder hebben ze nog vier kleinkinderen. “Het mooiste huwelijkscadeau wat je maar kunt indenken hebben we reeds gekregen. Op 1 april is onze achterkleinzoon Dani geboren, waarmee de vier generaties compleet zijn,” zeggen ze vol trots. “En er is er nog een ‘op de rol’. Binnen veertien dagen verwachten we ook nog een achterkleindochter,” merkt Bertus op.

Leidingen

Bertus heeft tijdens zijn werkzame leven ‘in de leidingen’ gezeten. “Ik deed gas- en waterleidingen aanleggen. Zevendertig jaar heb ik bij dezelfde baas gewerkt en pendelde ik met de auto, waarmee ik tevens mensen ophaalde, naar Dordrecht en omgeving.” Nu geniet hij al jarenlang van zijn welverdiende pensioen en heeft hij aardig wat hobby’s en bezigheden. “Jarenlang heb ik duiven gehouden, maar door drukte destijds op mijn werk is dat er bij ingeschoten. Verder vis ik graag, zeker met de boot en ga ik regelmatig kaarten bij de bejaarden in Etten-Leur. Én ik mis geen enkele wielerkoers. Alle klassiekers en grote rondes volg ik ‘op den Bels’. Ik verveel me nooit.” De tuin bijhouden en planten kweken gaat hem ook goed af.

Brandweerspuit

Naast het doen van de eigen huishoudelijke taken is Joke jarenlang interieurverzorgster bij onder meer het politiebureau en de Bosbadhal in Hoeven geweest. “Dan liep ik met zo’n grote brandweerspuit door die hal,” lacht ze. Joke gaat graag naar de bingo, doet sowieso graag spelletjes en volgt op haar tablet de laatste nieuwtjes. Het verven en onderhoud van het huis neemt ze ook voor haar rekening. “Er ligt bij jullie in de schuur altijd wel iets te drogen, zeggen de buren,” lacht ze. Feesten doen ze thuis. “Het ‘onderonsje’ met familie en vrienden komt later wel als het weer mag.”

Vitaal

Ondanks de hoge leeftijd is het echtpaar nog steeds erg vitaal. “Zolang het goed gaat blijven we nog in ‘t Gors wonen, maar ‘het’ is gauw gekomen, dus je weet het nooit. Rust roest is ons levensmotto, zeggen we altijd, dus lekker bezig blijven is het beste. Zestig jaar geleden was een heel andere tijd, maar je gaat als vanzelf met alle ontwikkelingen mee. Mensen zijn nu ook meer op zichzelf dan destijds. We hebben het met zijn allen gewoon goed gehad,” zeggen ze op dankbare wijze.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief