Muziek maken was een van de leuke opdrachten.
Muziek maken was een van de leuke opdrachten. Foto: OBS de Linde

Heel Gastel liep de Leutige Linde Lente Loop

Algemeen

OUD GASTEL - Traditioneel organiseert OBS de Linde uit Oud Gastel de Linde Lentemarkt. Door de Corona-maatregelen kon deze helaas niet doorgaan. 

In plaats hiervan zorgde de school voor een bijzondere vervangende activiteit: De Leutige-Linde-Lente-Loop. Hieraan namen niet alleen de eigen leerlingen deel. Heel Gastel kwam het afgelopen lange paasweekende in actie.

Project Linde-Kei-Tof

Uiteraard was er ook op de BSO, PSZ en het WoZoCo en via Facebook bekendgemaakt dat iedereen mee mocht doen. Juf Armanda van groep 8 was tevoren al begonnen met het project Linde-Kei-Tof waarin ze met haar leerlingen zorgde voor tien prachtig versierde stenen in de vorm van lieveheersbeestjes. Juf Nanny vertoonde zich met een filmpje als Paashaas toen ze deze ‘Keitoffe’ stenen van het bureau van meneer Bob wegnam, en ging verstoppen. Juf Moniek die de coördinatie verzorgde: ’Het begon allemaal op Goede Vrijdag en eindigde Tweede Paasdag.

De opdrachten van de speurtocht hingen bij mensen achter de ramen. Hieraan waren allerlei leuke opdrachten gekoppeld. Op deze manier beleefde ons dorp toch nog gezellige paasdagen.’

Versierde bedankpotjes

In de week voorafgaand hebben de kinderen in het kader van de Linde-Liefde-Week de ouders bedankt voor het thuisonderwijs door het maken van bijzonder versierde bedankpotjes (linde-Liefde-potjes) met daarin leuke teksten. De prijsjes die gewonnen kunnen worden met de Leutige-Linde-Lente-Loop worden deze week op school uitgereikt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief