Halderberge Lions overhandigen bijna 700 pakken koffie aan de Voedslebank.
Halderberge Lions overhandigen bijna 700 pakken koffie aan de Voedslebank. Foto: Lions Halderberge

Voedselbank krijgt bijna 700 pakken koffie van Lionsclub

Algemeen

HALDERBERGE - De Lionsclub heeft, dankzij de medewerking van veel Halderbergenaren aan de Douwe Egberts waardepunten donatie van afgelopen winter, een grote bijdrage geleverd aan de landelijke inzamelactie die Lions Nederland elk jaar organiseert voor de voedselbanken.

Lionsclub Halderberge plaatste bij een tiental ondernemers inzameldozen, waarin Douwe Egberts-punten konden worden gedeponeerd voor dit goede doel. Het blijkt dat veel mensen in hun lades en kastjes zijn gedoken om punten te zoeken, en die in de verzamelboxen te deponeren.

Gemeente Halderberge

In de gemeente Halderberge zijn in totaal 317.000 DE-punten ingezameld. Dat zijn omgerekend ruim 680 pakken koffie voor de Halderbergse voedselbank. Zo krijgen de klanten van de voedselbank eens iets extra’s. Koffie is normaal gesproken een luxe artikel dat niet altijd in het voedselpakket zit.

Nieuwe actie eind 2021

Eind 2021 is er weer een inzamelactie van de DE-punten en Jos Steegmans, president van de Lionsclub Halderberge, roept mensen op de punten voor deze nieuwe actie te bewaren. “Het is een prachtige actie die mensen geen geld kost, en een waardevolle aanvulling is op het pakket van onze plaatselijke Voedselbank”, zegt hij.

Meer info op www.halderberge.lions.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief