Roeland Appels en Remy Bolmer in de machinekamer.
Roeland Appels en Remy Bolmer in de machinekamer. Foto: Johan Wagenmakers

Zwembad Blankershove wil dit seizoen wel open

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - De poorten van Zwembad Blankershove in Oud Gastel gaan vanaf 1 mei weer open. Waar het bestuur van de stichting vorig jaar jammer genoeg geen mogelijkheid zag om op een verantwoorde manier open te gaan, wordt er nu hard gewerkt om het bad weer op en top geprepareerd te krijgen voor een zomer vol zwemplezier.

Zwembadbeheerder Roeland Appels heeft veel zin om weer gasten te mogen ontvangen op het bad. Over vorig jaar wil hij niet meer teveel nadenken. ‘’Je hoopte op een zomer met veel bezoekers die genieten van ons zwembad en de zon.’’ Het tegenovergestelde bleek werkelijkheid te worden. ‘’De baden waren niet gevuld en ons grasveld lag er eind augustus veel te netjes bij. Hopelijk hoeven we dit nooit meer mee te maken’’.

Samen met een aantal vrijwilligers is Appels weer dagelijks bezig om het terrein piekfijn in orde te maken om de deuren weer te openen. ‘’De kraan staat sinds vorige week woensdag weer open nadat de brandweer ons bad heeft leeggepompt. Dat is altijd wel een mooi moment.’’ Naast de jaarlijkse werkzaamheden wordt er dit jaar nog meer gevraagd. ‘’We zijn samen met het bestuur al maanden bezig om alles ‘corona proof’ te kunnen organiseren. Er komt heel veel bij kijken, maar we liggen mooi op schema.’’

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een zwemabonnement aan te schaffen. Door de huidige maatregelen kunnen deze alleen online besteld én betaald worden. De voorverkoop hiervan is gestart en loopt t/m vrijdag 23 april. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zwembadblankershove.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief