Afbeelding

Gemeente werkt aan nieuw parkeerterrein in hartje Oudenbosch

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Binnen afzienbare tijd zat de parkeerdruk in het centrum van Oudenbosch aanzienlijk af kunnen nemen. De gemeente heeft namelijk gronden grenzend aan het parkeerterrein bij Aldi aangekocht, evenals het HUBO-perceel. Hier zullen 43 extra parkeerplaatsen worden aangelegd. “Ook elders in het centrum komen her en der enkele extra vakken”, zo zegt wethouder Jan Mollen.

Vorig jaar had het college het plan om het Buys-terrein aan de Parklaan aan te kopen om in te richten als parkeerterrein. Dit plan is van tafel. “Deze grond sluit aan op het parkeerterrein van de Aldi en is momenteel ingezaaid met gras. Het is eigendom van Woonkwartier dat bereid is om de grond aan ons te verkopen. Dat betekent dat we midden in het centrum een aanzienlijke slag kunnen slaan op het gebied van parkeren. De HUBO is recent gesloopt en ook daar komen parkeerplaatsen. Op die manier kunnen we 43 parkeerplaatsen realiseren. Dit bovenop de kleine wijzigingen die we in het centrum door kunnen voeren.” Het perceel dat de gemeente wil aankopen is bijna 800 vierkante meter groot. 

Mollen benadrukt dat de plannen meer inhouden dan stenen parkeerplaatsen. “Er is zeker aandacht voor groen, want ook hier kunnen we inzetten op vergroening van het centrum en uiteraard een stukje klimaatadaptatie. Tevens leggen we de raad voor om hier in de zomermaanden een terras mogelijk te maken voor de broodjeszaak die aan de overkant van de straat zit. Deze ondernemer heeft aangegeven hier een grote wens voor te hebben.”

Wethouder Thomas Melisse vult aan: “Deze ondernemer toont daarnaast een grote maatschappelijke betrokkenheid door ook een openbaar toilet op dat perceel te willen exploiteren. Daar zijn wij als college erg blij mee, want een openbaar toilet zo nabij de haven is een grote aanwinst op het gebied van toerisme en aantrekkelijkheid van het centrum.” Het is nu aan de raad om zich te buigen over de plannen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief