Debby Santbergen-Koevoets .
Debby Santbergen-Koevoets .

Zeven Halderbergenaren krijgen lintje tijdens Lintjesregen 2021

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - De lintjesregen van 2021 heeft Halderberge zeven gedecoreerden opgeleverd. Het betreft Jos Verstraten uit Stampersgat, het echtpaar Van Oosterhout uit Oud Gastel, Wilfried van Dongen uit Oudenbosch, Jan Tax uit Oudenbosch, Debby Santbergen-Koevoets uit Hoeven en Wil Veeke uit Hoeven. Burgemeester Bernd Roks hen allemaal een bezoek. Voor de meesten een grote verrassing.

Wilfried van Dongen is vooral actief op cultureel vlak. Zo is hij lid van de Kulturele Kommissie van Cultureel Centrum Fidei et Arti, was hij mede-opricher van Filmtheater Fanfare. “Bij een theater dat voor een belangrijk deel gedragen werd door vrijwilligers, gebeuren allerlei onverwachte zaken. Op de heer Van Dongen kon daarbij altijd een beroep worden gedaan. Daarmee was hij heel belangrijk voor de continuïteit.

Jan en Lia van Oosterhout werden ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Diy vanwege hun grote betrokkenheid bij Parochie H. Bernardus van Clairvaux. De heer Van Oosterhout is ruim 50 jaar lector geweest. Tevens was hij vrijwilliger bij Zorgboerderij De Meeshoeve, verkeersregelaar bij grotere Gastelse sportevenemen en vrijwilliger bij de heemkundekring. Zijn echtgenote Lia was de eerste vrouw die lectrice binnen de kerk werd. In 2002 is ze begonnen met het assisteren van de avondwake. Ook zij was vrijwilliger bij De Meeshoeve en bestuurslid van het Gastels Smartlappenkoor en de KBO. Tevens haakte ze troostdekentjes en knuffels voor zieke kinderen.

Debby Santbergen-Koevoets uit Hoeven werd benoemd vanwege haar inzet voor Scouting Maria Goretti Hoeven. “Mede dankzij haar buitengewone inzet voor de Scouting, is Scouting Hoeven een florerende groep binnen de Halderbergse gemeenschap. Zowel wat betreft leden, als vrijwilligers. Ze is al 35 jaar lid van Scouting en bekleedt al 15 jaar diverse bestuursfuncties.”

Jan Tax werd ook verrast door de burgemeester. Hij is vrijwilliger, instructeur en mentor bij de Belastingservice FNV, was penningmeester van de PvdA, afdeling Oudenbosch (later Halderberge) en Progressief Halderberge dat hij mede oprichtte. Ook was hij WMO-raadslid en penningmeester van de WMO Raad.

Wil Veeke is dirigent, instructeur en verenigingslid van Drum- en Malletkorps St. Caecilia Hoeven. Sinds 1980 is hij lid en sinds september 2001 muzikaal leider en is hij ook instructeur. “Naast zijn dirigentschap heeft hij enorm veel vrije tijd in de muziekvereniging gestopt. Zo schrijft hij in zijn vrije tijd al jaren muziekpartijen op maat voor de leden en het orkest. Dit doet hij omdat het belangrijk dat iedereen altijd meedoet en mee kan doen.”

Jos Verstraten is actief bij VV de Schutters en zorgde dat het sportpark er altijd netjes uitzag. Ook bij carnavalsvereniging De Meekrap is hij zeer actief. Tevens is hij lid van de bouwploeg Stichting Wielerronde Stampersgat en van smartlappenkoor “De kreunende tram”. Daarnaast is hij lid van Heemkundekring Parel aan de Welen en medeoprichter van Zeemanskoor De Kreekrakkers.

Lees binnenkort in de Bode meer over deze Halderbergenaren. 

Echtpaar van Oosterhout.
Jan Tax (midden)
Jos Verstraten.
Wil Veeke.
Wilfried van Dongen.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief