Afbeelding
Foto: Shutterstock

Halderbergse jongeren krijgen training tegen depressie

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE -  Halderbergse jongeren kunnen een training Head Up krijgen! Deze training richt zich op het voorkomen van depressie bij jongeren en het aanleren van vaardigheden om jongeren in hun kracht te zetten.

Omdat de problemen onder jongeren toenemen, wil het college deze training lokaal aanbieden. Het college heeft hiervoor subsidie verleend aan GGZ WNB en GGD West-Brabant. GGZ en GGD werken bij de uitvoering van de training samen met het Markland College Oudenbosch en Prinsentuin Oudenbosch. Ook Halderbergse jongeren die andere middelbare scholenbezoeken, kunnen deelnemen. 

Head Up! is een preventieve training voor jongeren met somberheidsklachten. In acht bijeenkomsten worden verschillende thema’s behandeld, waaronder stress en de relatie met somberheid, gedachten veranderen, opkomen voor jezelf en nieuw gedrag vasthouden. Ook ouders worden betrokken. De groepsgrootte is 6 tot 8 jongeren. De bijeenkomsten zijn op school waarbij de coronamaatregelen worden gevolgd. De ouderbijeenkomsten worden online aangeboden. Bij voldoende aanmeldingen start de training eind mei. Voor aanmelding en meer informatie:  Aafke Bakx, Functionaris Jeugdpreventie bij GGZ WNB via a.bakx@ggzwnb.nl of 06-12989502.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief