Afbeelding

Halderberge maakt er ondanks alles een koninklijk feest van

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Koningsdag 2021 vier je thuis. Deze tekst staat op de poster die het oranjecomité Hoeven heeft gemaakt. Natuurlijk stonden de paarden weer te trappelen zodat alle kinderen mee mochten rijden in hun tram en keek iedereen uit naar de vele jeugd, die met hun prachtige fietsen de straten van Hoeven zouden opsieren. Al snel werd echter duidelijk dat we nog een jaartje moeten wachten op een van de grootste feesten van het jaar bij conferentiecentrum Bovendonk. Op de poster daagt het oranjecomité nu alle kinderen uit om toch allerlei oud Hollandse spellen te spelen, maar dan wel thuis. Voor de kleinste fans staat er een heel mooie kleurplaat op. Aan de kinderen vragen we vooral een foto te maken van hun mooie kleurplaat, de stoepkrijttekening of van een andere activiteit en deze te sturen naar info@oranjecomitehoeven.nl. De mooiste inzendingen zullen natuurlijk worden beloond.

Maak je eigen discofeest!

Voor de iets oudere kinderen had het oranjecomité alles klaar voor spannende voetbal, korfbal en beachvolleybal toernooitjes. Omdat toch wel een beetje rekening gehouden werd met wat versoepelingen van de Corona maatregelen, zou deze doelgroep zich uit kunnen leven op het sportpark. Helaas, het kan niet doorgaan en daarom vragen wij jullie om, in de plaats daarvan, in je eigen voortuin een disco feestje te organiseren. Versier je tuin, trommel je buren op om dat ook te doen, zet gezellige muziek op en dansen maar. Meld je feestje van die middag aan bij het bekende e-mailadres en het oranjecomité komt bij jullie langs met een echte rijdende disco show.

Draaiorgel

Net zo leuk, maar meer bestemd voor de iets ouderen van ons dorp zorgt het oranjecomité er voor dat er op een aantal plaatsen zoals bij de Kronestede, het Hofpark en bij het Punt weer muziek te horen is van een echt draaiorgel. Alle bekende deuntjes komen weer langs. De bewoners krijgen nog een briefje in de bus met daarop de verwachte tijden. Dus, zorg dat de oranjebitter en de oranje slagroombollen of tompouces op tafel staan. Wij brengen de gezelligheid naar jullie toe.

Reveille

Een prachtige traditie moet zeker nu in ere gehouden worden. Ook dit jaar zullen een aantal leden van onze fanfare St. Caecilia u wakker blazen met hun muziek. Als de reveille klinkt, dan betekent dat ook echt “opstaan en weer doorgaan” Nu met koekhappen, zaklopen of een bescheiden feestje thuis. Volgend jaar gaan we weer knallen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief