Afbeelding

Mario van Caam: ‘Mensen zijn toe aan het terras en willen het huis uit. ‘

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Sinds een week zijn de terrassen weer open en daar werd ook in Halderberge graag gebruik van gemaakt. Voor de horeca een spannende dag. Doen de koelingen het nog? Werkt de koffiemachine nog zoals voorheen? Houden mensen zich aan de regels of moeten we politieagent op eigen terrein spelen? De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook e dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes in Halderberge bezet. Dankzij een overkapping, heater of fleecedekentje was het toch genieten van een hapje en een drankje. ‘Gasten vinden het nu sneller terrasweer dan vroeger”, meent één van de horeca-uitbaters in Halderberge. En dat is te zien.

Voor bedrijfsleider Mario van Caam van Villa D’este (voorheen brasserie Tivoli) in Oudenbosch waren de verwachtingen op voorhand hooggespannen. “De mensen stonden woensdag niet in de rij, maar we hadden best veel reserveringen, zodat we goed gedraaid hebben. De dagen daarna viel het voornamelijk vanwege het te slechte weer wat tegen, maar afgelopen weekend was weer redelijk.”

“Mensen waren er wel aan toe. Ze willen het huis uit. De vele reserveringen kwamen doordat men verzekerd wilden zijn van een plekje. Het was geen gekkenhuis hoor, want door de wildgroei van de horeca was iedereen open.” Voordeel van ons is wel dat we op het achterterras altijd zon hebben en het tegen het pand aan dan heerlijk toeven is. Bovendien hebben onze gasten dan een prachtig uitzicht op de grote tuin. Voor het voorterras was het eigenlijk nog te koud. Als de temperatuur zo’n vijf graden hoger is dan zou het beter zijn. Het weekend was het redelijk weer en liep ons terras ook weer redelijk vol. Het hangt een beetje van de reserveringen af of we bij slecht weer de komende tijd open gaan. Losse passanten zullen er dan niet zijn. Binnen mag helaas nog niets.” Omdat om zes uur de terrassen moeten sluiten was er volgens Mario nog weinig ruimte voor uitgebreid dineren. “Onze keuken sluit om vijf uur en daarom werken we nu naast een borrelkaart met een aangepaste lunchkaart. De tijd tussen twaalf en zes uur is te kort om ‘klappers’ te maken, maar uiteraard zijn we blij dat we weer gasten mogen ontvangen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief