<p>Leerlingen steken handen uit de mouwen.</p>

Leerlingen steken handen uit de mouwen.

(Foto: R. Castelijn)

Middelbare scholieren snuffelen aan groen en infra

OUDENBOSCH - Derdejaarsleerlingen van Curio Prinsentuin profiel groen hebben een bezoek gebracht aan Waterplein Velletri. Dit plein wordt heringericht door Krinkels BV in opdracht van gemeente Halderberge. Met de herinrichting krijgt het plein meer groen en biodiversiteit.


Het verdiepte gedeelte biedt zitgelegenheid, bij hevige regenval mag op het plein water komen te staan. Tijdens een vorstperiode is er ruimte voor een natuurijsbaan. Zo krijgt het plein een klimaatbestendige inrichting.

Krinkels BV heeft de leerlingen uitgenodigd voor een educatief projectbezoek. Zij hebben uitleg gekregen over de werking van het plein en het belang van waterberging. Werken in groen en infra heeft de toekomst, daarom hebben de leerlingen ook actief de handen uit de mouwen gestoken bij de aanplant van het plein. In plaats van een praktijkles op school werd dit een praktijkles op het plein.

Op deze manier betrekken we de jeugd in ons vakgebied en laten we ze snuffelen aan het civiele en het groene vak. De leerlingen zijn in weer en wind aan de slag gegaan. Daar gaat iets moois groeien!

n

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief