<p>Ondertekening plaats in de kerk in Hoeven voor het nieuwe dorpshuis.</p>

Ondertekening plaats in de kerk in Hoeven voor het nieuwe dorpshuis.

(Foto: Peter Braakmann)

Ondertekening volgende stap naar nieuw Dorpshuis Hoeven

HOEVEN - Op 4 mei tekenden de huidige en toekomstige gebruikers van het nieuwe dorpshuis in Hoeven de intentie- en samenwerkingsovereenkomst in de St. Jan de Doperkerk. Het huidige dorpshuis is aan vervanging toe. In april 2019 heeft de gemeenteraad besloten dat de kerk veel kansen en mogelijkheden biedt voor een nieuw dorpshuis. Een dorpshuis op deze locatie kan met recht de ‘huiskamer’ van Hoeven benoemd worden. De gemeente Halderberge is samen met de huidige en toekomstige gebruikers in gesprek over de invulling van de kerk als nieuw dorpshuis. In dit traject worden we bijgestaan door architectenbureau Oomen uit Breda.


Het huidige dorpshuis kent achterstallig onderhoud en ligt op een locatie waar de bodem gesaneerd moet worden. Door het nieuwe dorpshuis te verplaatsen naar het centrum, kan de bestaande locatie zo ingevuld worden dat die beter past in de bestaande woonomgeving. Het nieuwe dorpshuis biedt veel kansen en mogelijkheden voor het bundelen van verschillende activiteiten waarbij bestaande en nieuwe samenwerkingen kunnen (blijven) ontstaan tussen partijen onderling of met bestaande ondernemers in de nabije omgeving.

Vervolg

In juli wordt het plan voor de invulling van de kerk aan de gemeenteraad ter besluitvorming aangeboden. Bij een positief besluit werkt de gemeente verder met de gebruikers aan de invulling van de ruimtes en wordt het plan in de markt gezet voor de realisatie. Het streven is om begin 2022 te starten met de verbouwing.

Wethouder Thomas Melisse: “Dit wordt misschien wel het meest inclusieve dorpshuis van Nederland met alle verschillende gebruikers die hierin deel gaan nemen. Ik ben dan ook bijzonder trots dat bijvoorbeeld de Stichting DOA een handtekening zet om deel uit te gaan maken van de huiskamer van Hoeven. Deze ondertekening is een mooie volgende stap in de transformatie van de kerk die samen met de ontwikkeling van de pastorie bijdraagt bij aan de verlevendiging van de Sint Janstraat en het centrum.”

Voorzitter Frans Buijs van de Samenstichting: “De Samenstichting Hoeven is bijzonder verheugd dat hun initiatief om de kerk in te zetten als nieuw dorpshuis nu werkelijkheid lijkt te worden. Zij is samen met toekomstige gebruikers nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het plan. Wij hebben er vooral op aangedrongen dat alle maatschappelijke groeperingen, waaronder met name KBO en Surplus, onderdeel zouden gaan vormen van het nieuwe dorpshuis, zodat ons ideaal: een echte “huiskamer” voor het dorp ook werkelijkheid kan worden.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief