Afbeelding

Marcel Deelen stopt als voorzitter NVMO

Door: Stefanie de Beer Algemeen

OUDENBOSCH - Marcel Deelen stopt als voorzitter van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch. Deelen was achttien jaar betrokken bij het museum, maar hij vindt het naar eigen zeggen tijd om iemand anders met ideeën de ruimte geven.

“Ik had toen ik begon een aantal aardige ideeën, die heb ik gestalte kunnen geven en nu is de tijd gekomen om iemand anders met ideeën de ruimte te geven”, zo laat hij weten. Een vertrekdatum is er nog niet en Deelen ontfermt zich nog over lopende zaken, maar officieel is hij al wel gestopt. “Ik had graag een opvolger gezien en ik heb ook enkele geweldige personen benaderd die het graag hadden gedaan, maar ‘nu nog niet’. Ondanks dat moet ik het loslaten. Mijn vertrek hangt niet af van een nieuwe voorzitter.” In 2003 kwam Deelen bij het NVMO als bestuurslid PR, in 2006 volgde hij Joop de Regt op die toen ruim acht jaar de functie had vervuld. 

Behalve de voorzittersfunctie komt ook het secretariaat vrij. Dat werd ruim tien jaar gevoerd door Ellen Deelen-Beekman, de echtgenote van Deelen. Het echtpaar realiseert zich de moeilijkheid die mogelijk ontstaat, maar heeft het besluit weloverwogen genomen: “Een nieuwe periode diende zich al aan, feitelijk met het mislukken van het SaintLouis-project waardoor de verhuisplannen van de baan waren en het NVMO op de huidige locatie blijft. Tijd voor iemand die daarin met een frisse wind van start gaat. Dankzij een goede voorbereiding, zoals het beleidsplan, een degelijk collectieplan, een duidelijke visie en missie die is vastgelegd, ligt er een goede basis”, zeggen zij. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief