Afbeelding
Foto:

Serge Broos uit Hoeven is een echte LEGO-fan

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HOEVEN - Serge Broos (9) uit Hoeven vindt het van jongs af aan al leuk om met Lego te bouwen. “Niet alleen van boekjes iets namaken, maar ook met zijn eigen creativiteit kan hij urenlang hele bouwwerken maken,” vertelt moeder Angela.

Op zijn vierde kreeg Serge zijn eerste Lego. “Dat was van Lego City, het thema van politie, brandweer en ziekenhuis. Soms krijgt hij spijt als hij een bouwwerk afbreekt, maar dan heeft hij ook weer Lego genoeg om iets nieuws te maken.” Het leukste vindt Serge om bouwwerken van Lego Architecture te maken. Hier heeft hij een hele collectie van op zijn kamer staan, zoals het Empire State Building en het Witte Huis. Lego WeDo, motorisch te besturen via een Ipad, heeft echter ook zijn hart gestolen. “Daarmee maakt hij een eigen ontworpen voertuig en laat deze dan rijden.”

Elke zaterdagavond wordt er in huize Broos met veel plezier naar Legomasters gekeken. “Na afloop maken ze de thuisopdracht bekend. Om een cadeaukaart te winnen bouwt Serge dan fanatiek mee. Zijn bouwwerken zetten we dan op Instagram en daar komen superleuke reacties op. Met deze kaart wil hij dan de Lego Technic Kraan Liebherr R 9800 kopen. Dat zou hij echt mega leuk vinden.” Serge vindt Lego bouwen erg verslavend en wil nog vele jaren doorgaan met bouwen. “Het is fijn dat je het alleen kunt doen en dat je telkens weer nieuwe dingen om te maken ontdekt.” Vooral in de vakanties zit hij elke dag wel een aantal uren te bouwen. “Dat is dan leuk omdat je langere tijd aan iets kan werken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief