Afbeelding

Tennisclub Pagnevaart wil primeur met padelbanen

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Krijgt Hoeven de eerste padelbanen van Halderberge? Als het aan Tennisclub Pagnevaart ligt wel. Het bestuur wil het ledenaantal opkrikken en ziet kansen in de relatief nieuwe sport padel, een combinatie tussen squash en tennis waarbij minder techniek, maar meer tactiek en rust nodig is dan bij tennis. De realisatie van het plan valt of staat bij de wensen van de leden én inwoners van Halderberge. Daarom is er een speciale werkgroep in het leven geroepen die er achter wil komen of er voldoende draagvlak is.

Linda Lauwerijssen en Sanne Rommens zijn één van de 330 leden van Tennisclub Pagnevaart en zeker fanatieke tennissers te noemen. Ze helpen dan ook graag mee om het ledenaantal van de club te laten groeien. “In de hoogtijdagen hadden we 600 leden. Een aantal jaar geleden is er wat leegloop geweest en dankzij corona groeide het aantal weer”, weet Linda. “Teamsporten mochten bijvoorbeeld niet en tennissen natuurlijk wel dus we hebben veel teamsporters verwelkomd. Via een speciaal lidmaatschap voor 4 maanden in de zomer zijn er naast teamsporters ook veel nieuwe tennissers of oud-tennissers weer lid geworden. Velen zijn blijven hangen en daar zijn we blij mee, maar we willen nog meer leden bijschrijven.” Tennisclub Pagnevaart heeft haarleden veel te bieden. Naast de nodige activiteiten zijn er op het terrein zes tennisbanen, een sfeervolle kantine met terras, een tennismuur, een mini-veld en een speelplaats voor kinderen te vinden. Als het aan Tennisclub Pagnevaart ligt, komen daar nog twee padelbanen bij.

Padel is in Spanje inmiddels de tweede grote sport en wint ook in Nederland terrein. Er zijn in totaalruim zevenhonderd padelbanen in Nederland op tweehonderd verschillende locaties. In de gemeente Halderberge zijn er echter nog geen padelbanen en dat vindt het bestuur van erg jammer. Linda en Sanne zijn actief in de padel-werkgroep en wat hun betreft liggende padelbanen er liever morgen dan overmorgen. “We hebben een keer een clinic mogen doen en we vonden het echt superleuk”, vertelt Sanne. “We hebben direct een racket gekocht en je kunt het wel onze nieuwe verslaving noemen.”

Ze vinden het jammer dat als ze willen padellen of deel willen nemen aan een padelcompetitie dat ze daarvoor naar een locatie buiten de gemeente Halderberge moeten. “Het is zeker een mooie toevoeging aan ons tennispark, maar we willen dit alleen opzetten als er daadwerkelijk voldoendedraagvlak is onder de leden, maar natuurlijk ook onder de inwoners van Hoeven en de omliggende plaatsen”, vertellen de dames. Om erachter te komen of de aanleg van padelbanen haalbaar is, heeft de werkgroep twee vragenlijsten opgesteld. “We willen graag weten of er überhaupt animo is, waarop ons tennispark deze banen dan zouden moeten komen, maar ook op welke manier ze gefinancierd zouden moeten worden”, legt Linda uit. Er is een enquête voor leden en één voor alle inwoners van Halderberge. Tennisclub Pagnevaart komt in aanmerking voor een overheidssubsidie voor de aanleg van padelbanen, maar dat bedrag is niet toereikend. “De aanleg van twee padelbanen is een flinke investering. Dat geld willen we bij elkaar krijgen uit bijvoorbeeld een combinatie van eigen middelen uit de clubkas, crowdfunding, sponsoring, verhuur van banen of wellicht een kleine verhoging van de contributie. Die is bij ons vrij laag als je naar andere clubs kijkt. Maar nogmaals, dan moeten de leden daar wel achter staan.” Inmiddels hebben 132 leden de vragenlijst ingevuld en Linda en Sanne hopen dat alle inwoners van Halderberge ook die moeite nemen. De vragenlijst voor niet-leden is in te vullen via https://app.clubcollect.com/forms/nl/tcp/vragenlijst-padel-tennisclub-pagnevaart. “Het zou mooi zijn als de banen er bij de start van volgend seizoen er liggen”, besluiten ze hoopvol. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief