Afbeelding
Foto: C. van Caam

Mats (9) springt op de fiets voor het goede doel

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

STAMPERSGAT - Al sinds de oprichting in 1995 biedt Stichting Opkikker, door het organiseren van ontspanningsdagen voor gezinnen met een ernstig ziek kind, deze weer een lichtpuntje aan. De nu 9-jarige Mats den Ouden was een van deze zieke kinderen. Nadat het gezin kennis gemaakt had met Stichting Opkikker is Mats ambassadeur van deze stichting geworden en sinds kort zelfs lid van de ambassadeursraad. Ook verzint hij activiteiten die hij zelf kan ondernemen. Dit jaar fietst hij samen met zijn vader Ivo vanuit Stampersgat naar Almere, om bij het hoofdkantoor van Stichting Opkikker een hopelijk flinke cheque aan te kunnen bieden.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

In verband met het 25-jarig bestaan vorig jaar van Stichting Opkikker wilde Mats als ambassadeur iets speciaals doen. “Nadat we drie jaar geleden de Cheltenham Opkikker Run hebben georganiseerd en twee jaar terug tijdens de garage-sale route met een koffiebar stonden, konden we vorig jaar vanwege corona niks,” vertelt vader Ivo. “Daarom deze fietstocht, waar buiten ons gezin verder geen mensen bij hoeven te zijn.” Mats zelf is heel sportief. “Ik zit nu op voetbal, maar vanaf mijn twaalfde jaar wil ik gaan wielrennen. Veldrijden en meedoen aan de Giro,” glundert hij.

Bidons

Op zondag 15 augustus vertrekken Ivo en Mats vanuit Stampersgat per fiets voor een driedaagse rit naar Almere. De route hebben ze samen helemaal uitgestippeld. “De eerste dag rijden we 51 kilometer naar Brandwijk. De tweede dag 43 kilometer vanuit Brandwijk naar Bunnik om te eindigen met een rit van 41 kilometer bij het hoofdkantoor van Opkikker in Almere,” legt een gedreven Mats uit. Het sportieve duo wordt daarbij gesoigneerd door moeder en zus die in de ‘bezemwagen’ volgen. “Binnenkort gaan we oefenen met het aanpakken van bidons,” lacht Max. Overnacht wordt er in een B&B en een hotel.

Training

Ondertussen is hij samen met zijn vader in training gegaan. Nu nog een keer per week, maar de intensiteit wordt straks opgevoerd. “Gemiddeld rijden we nu een tochtje van zo’n 30 kilometer met een snelheid van 18 tot 20 kilometer.” Aanvankelijk was het de bedoeling om de tocht op een gewone fiets te rijden. “Yvonne, mijn fysiotherapeute had nog een echte racefiets staan waar haar zoon uitgegroeid was die ik over kon nemen. Mijn droom om te gaan wielrennen is nu al uitgekomen.” Zeker nu Ivo via Bioracer ook nog eens fietskleding heeft weten te scoren. “Die heb ik gewoon aangeschreven. Voor deze tocht hebben ze een uniek tuniek ontworpen, waarbij ze drie setjes voor Mats hebben gesponsord. We denken er nog over om enkele andere shirtjes te gaan veilen, waarbij de opbrengst ook voor het goede doel is.”

Sponsors

Mats wil uiteraard dolgraag gesponsord worden, want zoveel mogelijk geld voor het goede doel ophalen is tenslotte waar hij het allemaal voor doet. “Het streefbedrag wat ik op wil halen moet gigantisch zijn. Zelf zit ik aan minstens 1000 euro te denken,” hoopt hij. Sponsoren kan tot en met dinsdag 17 augustus door het overmaken van een bedrag naar keuze naar rekeningnummer NL62RBRB0851323588 ten name van A.J. den Ouden. Op de Facebook-pagina ‘Mats ambassadeur Stichting Opkikker’ is meer te vinden en is de fietsrit te volgen.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief