Roos Englebert tijdens het fietsonderdeel.
Roos Englebert tijdens het fietsonderdeel. (Foto: Saskia Pennekamp)

Uitstekend debuut op NK triatlon Olympische afstand van Roos Englebert

HALDERBERGE - Zaterdag 10 juli werden er in Rotterdam een aantal triatlon wedstrijden georganiseerd voor de diverse triatlonteams uit Nederland, dit voor de derde divisie Zuid en de eerste divisie. Dit voor vrouwen als mannen. Daarnaast het NK Olympische afstand waarbij gelijktijdig de Eredivisie teams om de titels gingen strijden.


De teams bestaan uit 4 deelnemers waarbij de tijden van de eerste 3 worden opgeteld! Dit alles werd afgewerkt in en om de Willem-Alexander roeibaan en zonder publiek op het binnen terrein.
Voor Roos Englebert haar eerste triatlon over 1500 m. zwemmen, 42,8 km. fietsen en 10 km. lopen, tevens haar eerste wedstrijd voor triatlon team Twente waar zij deel van uitmaakt en de jongste deelneemster in het gehele startveld is. Om 11.30 uur werd het startsein gegeven voor het eerste onderdeel de 1500 mtr. zwemmen zonder wetsuit, wat een klein voordeeltje is voor Roos omdat zij als goede zwemster iets minder voordeel heeft van het ”pak”. Na een wat onwennige start kwam Roos na 500 mtr. in haar ritme en zwom naar de kop van de groep om na iets meer dan 20 min. als zevende de wisselzone in te gaan voor het fiets onderdeel. Na de latere winnares Maya Kingma en een groepje van drie zat Roos in een groep van 11 tijdens het fietsen (mocht gestayerd worden), hierin kon zij zich met opvallend gemak handhaven om na 1 uur en 5 min. fietsen als 14e aan het looponderdeel te beginnen. Al snel bleek dat haar indeling goed was, haar 10 km. ging in 40.23 min. Opgeteld met wat wisseltijd een eindtijd van 2 uur 10 min. en 23 sec. wat uiteindelijk goed was voor een 11e plaats totaal. Omdat er nog een Belgische dame voor haar was gefinisht werd haar debuut beloond met de 10e plaats op dit NK. Daarbij kwam nog de derde plaats met haar team, waarin zij een prima bijdrage had geleverd door als 2e van haar team te finishen. Haar eerste podium plaats was dus een feit. Begrijpelijk dat Roos een zeer tevreden indruk maakte en heel blij was met de vele positieve reacties welke zij in ontvangst mocht nemen na deze toch wel mooie prestatie!

NK limiet Janne Englebert 200 meter vrije slag 
Bij de limietwedstrijden van Hieronymus op hetzelfde moment waarop de triatlon werd afgewerkt stond Janne Englebert aan de start voor een 200 mtr. vrije slag, een 100 mtr. rugslag en een 100 mtr. vrije slag. De eerste afstand, de 200 vrije slag was meteen raak, Janne zwom deze in 1.57.42 min. goed voor een startbewijs op het NK korte baan en een persoonlijk record op deze afstand. De 100 mtr. rugslag ging in 1.01.69 min. en de 100 mtr. vrije slag in 54.61 sec. Beide tijden waren een fractie boven zijn persoonlijke records op deze afstanden. Een prima zwemresultaat voor Janne, zeker gezien het feit dat hij momenteel veel trainingstijd stopt in de voorbereiding op zijn debuut van een kwart triatlon wat hij vermoedelijk zal maken op 24 juli in Oss.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief