Afbeelding
Archieffoto

Onderzoek naar vervoer voor BOA’s in Halderberge

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Er komt een onderzoek naar de zichtbaarheid, flexibiliteit en inzetbaarheid van de BOA’s in Halderberge. Ook wordt er gekeken of er extra vervoersmiddelen nodig zijn voor deze ambtenaren. Dit vanwege een motie ingediend door de VVD. Deze partij kreeg een meerderheid mee en dus gaat het college aan de slag. 

Halderberge heeft in totaal vijf Buitengewoon Opsporingsambtenaren. Volgens de VVD is het team daarmee op sterkte. “Het team heeft zich in coronatijd zeer flexibel heeft opgesteld en daar waar nodig haar prioriteiten aan de omstandigheden aangepast. Soms is het echter niet mogelijk om meerdere BOA’s snel in te zetten, indien nodig, mede omdat de verschillende kernen van Halderberge niet op loop- of fiets-afstand liggen. De BOA’s hebben echter maar één bedrijfsvoertuig tot hun beschikking.”

Veiligheidsgevoel

De VVD vindt het echter belangrijk dat de zichtbaarheid van ‘blauw op straat’ erg belangrijk is voor het veiligheidsgevoel van de inwoners van Halderberge. “Voldoende BOA’s moeten flexibel en snel ter plaatse kunnen zijn indien dat nodig is en moeten dus voldoende vervoersmiddelen tot hun beschikking hebben. Daar willen we een onderzoek naar de mogelijke verbeteringen voor de zichtbaarheid, flexibiliteit en inzetbaarheid van de BOA’s. Daarbij willen we kijken naar de noodzaak of wenselijkheid voor extra vervoermiddelen.” Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met deze motie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief