Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Pluim voor Kleine Mensjes Route Oudenbosch van buurvrouwen Marieke en Monique

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH -  Een welverdiende pluim voor Marieke Bendeler en Monique Jaspers voor hun ‘Kleine Mensjes Route Oudenbosch’. Hij werd door burgemeester Bernd Roks uitgereikt in de Kunsthal en betreft een bedrag van 250 euro. 

 Monique Jasperse is beeldend kunstenaar en een energieke verbinder van mensen en locaties. Marieke Bendeler woont net als haar buurvrouw Monique Jaspers tegenover de Basiliek. Beiden zijn overtuigd van het grote culturele en toeristische potentieel van Oudenbosch. Bijzonder is dat ze daadwerkelijk en op eigen kracht bijdragen aan de aantrekkingskracht van de kern met een klein maar fijn idee: De Kleine Mensjes Route.

Marieke ontleende het idee aan de miniature people, een wandelroute langs mini-tafereeltjes in Leeuwarden. Monique en Marieke zijn met groot enthousiasme aan de slag gegaan. Inmiddels zijn al op 20 plaatsen in Oudenbosch kleine kubusjes te vinden. Met QR-code zijn ontroerende verhaaltjes te lezen over de markante plaatsen waar de kubusjes te vinden zijn. Ontmoet Vincent op het station, mensjes van het Stoofje in de Stoofstraat, pastoor Frank met fiets bij de Biecht en veel meer…De kubusjes getuigen van grote finesse, couleur locale en humor. De Kleine Mensjes Route is voor inwoners een hernieuwde kennismaking met bekende plaatsen. Voor bezoekers maakt het een speciaal bezoek aan Oudenbosch waard! Route en toelichting bij de kubusjes op: https://kunsthaloudenbosch.wordpress.com/2021/06/06/458/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief