Ruud Beerendonk
Ruud Beerendonk Foto: Gemeente Halderberge

Halderbergs raadslid Beerendonk maakt per direct de overstap van CDA naar VVD

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Ruud Beerendonk sluit zich per direct aan bij de fractie van de lokale VVD. De 60-jarige Beerendonk uit Stampersgat heeft lang nagedacht over dit voor hem lastige besluit: “Van huis uit heb ik mijn hele leven VVD gestemd. Toch is het dankzij de lokale afdeling van het CDA dat ik in aanraking gekomen ben met de lokale politiek om mij voor Halderberge en Stampersgat in het bijzonder in te zetten. De toch ervaren afstand tot het landelijke gedachtengoed van het CDA en onze positie in de gemeenteraad brachten mij tot de keuze om na deze periode te stoppen als raadslid of over te stappen naar een andere partij”, zo zegt hij.

“Dankzij de klik met de enthousiaste afdeling van de lokale VVD heb ik gekozen voor het laatste. Om het CDA genoeg ruimte te geven voor het vinden van een opvolger maak ik mijn beslissing nu bekend. Het ligt dan natuurlijk wel voor de hand dat ik per direct overstap omdat ik de ambitie heb om in maart 2022 verkiesbaar te zijn voor VVD Halderberge. Ik kijk er naar uit om met een goede verkiezingsuitslag als grootste partij nog eens 4 jaar aan het werk te blijven voor Halderberge en Stampersgat in het bijzonder. Eindelijk komt ons dorpje in beweging en daar draag ik graag samen met de anderen verder aan bij!”

Fractievoorzitter Gerard Huijpen: “Ruud is een aanwinst voor ons. In 2002 heb ik hem zelfs al eens eerder benaderd om actief te worden voor de lokale VVD. De fractie en het bestuur waren unaniem van mening dat Ruud welkom is bij onze club. Met zijn opgedane dossierkennis en levenservaring is hij een mooie aanvulling. Bijkomend voordeel is dat het gewoon ook een hele aardige vent en een fijne collega is.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief