Arno Brenters en Jan Braspenning in actie tijdens een eerdere editie van de Hoevense Polderloop
Arno Brenters en Jan Braspenning in actie tijdens een eerdere editie van de Hoevense Polderloop Foto: Adrie Raaijmakers

Polderloop overweegt quotum en gespreide start

Algemeen

HOEVEN - De 40e Hoevense Polderloop die dinsdag 17 augustus op de kalender staat zal aangepast worden aan de dan geldende Covid maatregelen. In de vergunning die de gemeente heeft verleend wordt dat advies gegeven. “Daar gaan we natuurlijk alles aan doen, om binnen de regels te blijven.” vertelt woordvoerder Arnold Augustijn.

Belangrijkste advies is om het aantal lopers te beperken. Het advies van de gemeente Halderberge is om maximaal 500 deelnemers toe te laten. “Woensdag hebben we bestuursvergadering, dan gaan we dat bespreken, want we kunnen per afstand een quotum instellen, of een maximum aantal voor het geheel, die afweging gaan we maken.”

Gespreide start
Een ander advies dat de gemeente geeft is om de lopers niet allemaal tegelijk van start te laten gaan. “Normaal is dat juist een van onze kenmerkende elementen, dat alle deelnemers om 19.30 uur weggeschoten worden, twee kanten uit, leuk, maar dit jaar dus waarschijnlijk niet.”
De oplossing om iedere 5 minuten een kleinere groep te laten starten ligt voor de hand. Tussen 19.15 en 19.45 uur zou dan iedereen kunnen vertrekken. “Dat lijkt ons een geringe aanpassing, die de lopers niet voor extra problemen stelt.”

De inschrijving voor de 40e Hoevense Polderloop is inmiddels geopend, de eerste lopers zijn al ingeschreven.
Voor meer informatie: www.hoevensepolderloop.nl[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief