Foto: Johan Wagenmakers

Schooldirecteur Jan Peeters: ‘Het belangrijkste voor volgend schooljaar is dat we leuke activiteiten kunnen uitvoeren.’

De schoolvakanties zijn weer begonnen. Na een memorabel jaar even een aantal weken geen les, geen huiswerk en tijd om te genieten. De laatste weken stond bij veel scholen in het teken van afscheid. Bij basisschool TaLente in Oud Gastel zwaaiden ze de leerlingen van groep 8 massaal uit.


De 53-jarige Jan Peeters, directeur van TaLente, kijkt terug op een hectisch schooljaar. “Het was steeds schakelen met al die protocollen en richtlijnen, die ook nog eens elke dag, althans zo leek het, anders waren. In de tijd van een lerarentekort viel dat niet altijd mee,” laat hij optekenen.

“Gelukkig hebben wij een flexibel team dat meedenkt en een aantal oud-collega’s waren bereid om in te vallen. Van het digitaal les geven hebben we veel geleerd van vorig jaar en daarom konden we nu écht onderwijs geven. Gelukkig konden vele activiteiten nu wel doorgaan. Helaas hebben we géén schoolreis gehad, maar dat proberen we nu aan het begin van het nieuwe schooljaar in te plannen.” Na nog een paar weekjes doorwerken, voorbereiden en plannen gaat Jan zelf ook genieten van een welverdiende vakantie. “We hebben geboekt naar het buitenland, hopelijk kan dat doorgaan anders moeten we iets anders opzoeken. Daarnaast maak ik tijd vrij om mijn huis op te schilderen.” De schoolplannen voor volgend jaar zijn bij Jan al bekend. “Onze ambities oppakken en doorgaan. Daarbij moet je denken aan meer groepsdoorbrekend werken en het goed besteden van het extra geld van het Nationaal Programma Onderwijs aan begeleiding van de kinderen. Het belangrijkste voor volgend schooljaar is dat we hopelijk de leuke activiteiten voor de kinderen volledig kunnen uitvoeren. Dat zijn namelijk de momenten die bij kinderen het langste blijven hangen en waar ze op latere leeftijd nog vaak aan terugdenken.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief