Foto: Facebook Wijk Velletri

Bewoners Moerdijksestraat zijn vrachtverkeer beu

OUDENBOSCH - De bewoners van de Moerdijksestraat in Oudenbosch zijn klaar met het vrachtverkeer dat door hun straat rijdt. Ze hebben er begrip voor dat er groot verkeer langs moet vanwege de aanleg van de nabijgelegen nieuwe wijk, maar willen niet tot voltooiing met de gebakken peren zitten. Ze vragen de gemeente dan ook om tijdelijke maatregelen. “Meer dan eens kun je niet eens je eigen erf af. Bovendien wordt de weg en het trottoir aan gort gereden”, zo zegt een betrokkene.


Aan de Moerdijksestraat is bii de bouw van de wijk een nieuw en welkom trottoir aangelegd. Tot zover waren de bewoners en omwonenden blij, alleen de straat is nu (optisch) zo smal geworden dat het voor vrachtverkeer passen en meten is. “Het vrachtverkeer wringt zich hier nog steeds door de Moerdijksestraat. Voorheen kon bij het passeren één van de passerende voertuigen een stukje de berm in, maar vanwege de nieuwe stoep gaat dat nu niet meer. Struiken worden kapot gereden, evenals het nieuwe trottoir. De stukken liggen er nu al naast. Natuurlijk is dat zonde, maar niet de grootste zorg en ergernis van de buurt”, vertelt een betrokkene. 

Er wordt langs het trottoir geparkeerd waardoor het allemaal nog lastiger en gevaarlijker wordt. Met name voor fietsers. “Het vrachtverkeer moet eigenlijk via de Bosschendijk en de Randweg het bedrijventerrein op en niet via de woonwijk en dus de Velletriweg en Moerdijksestraat. Parkeren langs het trottoir is ook niet de meest wenselijke situatie”, zegt ze. Inmiddels is de gemeente Halderberge op de hoogte gesteld. “We begrijpen dat er bij de aanleg van een nieuwe wijk vrachtverkeer hoort, maar als er andere mogelijkheden zijn, vinden we dat die benut moeten worden. We hopen op tijdelijke maatregelen die het hier weer een beetje leefbaar maken. Kijk, een buurman heeft een tractor. Die moet natuurlijk gewoon thuis kunnen komen dus afsluiten voor groot verkeer is ook geen optie”, zegt de woordvoerder. “Over ongeveer een jaar gaat de gemeente hier nog aanvullende werkzaamheden uitvoeren en dan wordt ook de aansluiting gemaakt richting de Blauwe Hoefweg, maar er is geen duidelijkheid over het verzoek om eens ter plaatse met omwonenden te kijken naar eventuele tijdelijke maatregelen zodat voor de oneven kant de overlast afneemt.”

De gemeente Halderberge laat desgevraagd weten: “De nieuwe bewoners zijn druk bezig met het inrichten van hun woningen en het aanleggen van de tuinen. Momenteel is er dus extra verkeer aanwezig in de Moerdijksestraat. Om nu tijdelijke maatregelen te treffen, is geen optie. In de toekomst moet landbouwverkeer en beperkt vrachtverkeer voor de agrarische bedrijven aan en rondom de Moerdijksestraat mogelijk blijven. Een optie is wel om begin 2022 een verkeerstelling te houden en te monitoren hoeveel zwaar verkeer er door de Moerdijksestraat rijdt. Later dat jaar wordt het gedeelte Blauwe Hoefweg tot aan de Moerdijksestraat verder aangepakt. Als dat nodig is, dan kunnen dan maatregelen worden getroffen.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief