Afbeelding
Foto: Politie

Beschonken automobilist (20) uit Oudenbosch probeert te vluchten bij aanhouding

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

OUDENBOSCH - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. Hij zat onder invloed van alcohol achter het stuur. Ook verzette de man zich bij zijn aanhouding.

Rond 02.15 uur gaven agenten de 20-jarige man uit Oudenbosch een stopteken op de Nattestraat omdat hij met zijn auto over de weg slingerde. In eerste instantie negeerde hij dit stopteken, maar uiteindelijk stopte hij op het Darinkveld toch. 

Agenten vermoedde dat de man had gedronken en probeerde een blaastest bij hem te doen. De eerste twee keer lukt dat niet, maar bij de derde poging blijkt dat de man inderdaad te veel gedronken heeft. Toen de man te horen kreeg dat hij werd aangehouden, probeerde hij er vandoor te gaan. Hierop ontstond een worsteling met de agenten, waarbij de verdachte zich flink verzette. Uiteindelijk kon hij aangehouden worden. 

Op het politiebureau werd een ademanalyse gedaan. Daar blies de man 540 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. De 20-jarige man is ingesloten voor verder onderzoek. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief