<p>Ricardo Takx, onder midden.</p>

Ricardo Takx, onder midden.

(Foto: KPJ 2019)

Kindervakantieweek Oud Gastel gaat door: ‘Opgeven kan nog steeds!’

OUD GASTEL - Na een jaartje noodgedwongen te hebben overgeslagen wordt volgende week onder de vlag van de KPJ de jaarlijkse kindervakantieweek gehouden. Van dinsdag 24 augustus tot en met vrijdag 27 augustus zijn de kinderen van groep 1 tot en met groep 5 weer van harte welkom. Ricardo Takx (26) was als kind al deelnemer, later helper/begeleider en sinds 2009 lid van de organiserende commissie, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.  


De allereerste kindervakantieweek vond plaats in 1993. De oorspronkelijk drijfveer was om kinderen die daadwerkelijk om wat voor reden dan ook niet op vakantie konden, toch een leuke week aan te bieden. “De week is begonnen bij de familie van Merriënboer aan de Gastelsedijk, daarna bij de familie Vergouwen in de Pietseweg, nog een jaartje bij de familie Muijs in de Noordhoeksestraat en sinds een jaar of twaalf bij de familie Moerings en Stoutjesdijk-Moerings aan de Veerkensweg,” vertelt hij.

Zeskamp

Jarenlang was er op zaterdag voorafgaande aan de week ook nog een zeskamp voor de bovenbouw van groep 5 tot en met 8, maar doordat er de laatste jaren steeds minder animo voor was, wordt deze niet meer georganiseerd. Aan de kindervakantieweek heeft Ricardo zelf goede herinneringen. “Als kind ging ik er al naartoe. Vooral de zeskamp vond ik geweldig. De diverse spellen en de onderlinge strijd.” Na nog drie jaar met de week te hebben meegeholpen werd Ricardo op zijn 15e lid van de KPJ. “Meteen werd ik lid van de commissie kindervakantieweek en sinds zes jaar ben ik penningmeester van de KPJ.”

Sprookjes

Samen met Marilyn Bartelen is Ricardo het langst bij de organisatie betrokken. Ronnie, Anne, Kristel, Merijn, Jeroen, Lotte, Lieke, Reno en Sandra maken het elftal compleet. Tijdens de week zelf kunnen ze rekenen op 20 tot 25 vrijwilligers die de kinderen begeleiden en de nodige hand- en spandiensten verrichten. De kindervakantieweek is bedoeld voor kinderen uit groep 1 tot en met 5 uit Oud Gastel, Stampersgat en Zegge. “In Zegge hebben we als KPJ altijd al veel leden gehad, vandaar dat die ook uitgenodigd worden.” Het thema van de kindervakantieweek is dit jaar sprookjes. “Daar worden alle spelletjes op aangepast. Dinsdag is kennismaken. Woensdag gaan we met de bus naar ’t Appeltje in Bergen op Zoom, dat is vaste prik. Slapen zit er dit jaar niet in, maar wel hebben we op donderdag een friteskar, karaoke bij het Gastel Sfeer en kampvuur ter afsluiting van de dag. De volgende ochtend worden ze al vroeg verwacht voor het ontbijt en de ochtendgymnastiek.”

Aanmelden

Ricardo, in het dagelijks leven supervisor frontoffice bij een onderhouds- en reparatiebedrijf in rolluiken en garagedeuren, offert jaarlijks een vakantieweek op om de kinderen een fantastische week te bezorgen. “Gelukkig hebben we nog geen ongevallen gehad, zijn we nog nooit een kind kwijt geraakt en hebben altijd goed weer gehad,” zegt hij lachend onmiddellijk zijn woorden op hout afkloppend. Ondanks de huidige maatregelen zijn we blij dat we toch in staat zijn om, in goed overleg met de gemeente, de week te kunnen en mogen organiseren.” Tot nu toe zijn er minder opgaves dan andere jaren. “Veel mensen zijn op vakantie of wellicht nog wat huiverig. Opgeven kan daarom nog steeds via onze website kindervakantieweekoudgastel.nl.”

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief