<p>Huldiging Adje Thijs en benoeming tot erelid.</p>

Huldiging Adje Thijs en benoeming tot erelid.

(Foto: G. van de Nobelen)

Veertigjarig jubileum Adje Thijs en ‘t Gordijntje

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Toneelvereniging ’t Gordijntje is 40 jaar geleden opgericht door Frans van Meer. Een moment om even bij stil te staan.


Er werden dat jaar in gemeenschapshuis De Schakel twee stukken opgevoerd, ‘Blanco Strafregister’ en ‘Paniek op de Planken’. Eén van de spelers van destijds was Adje Thijs en tot op heden is zij nog steeds lid van de toneelvereniging. Adje heeft in dertien toneelstukken meegespeeld en haar laatste optreden was in het stuk ‘Bekijk ’t maar’. In 2001 hield ze het spelen inderdaad voor gezien en werd actief achter de schermen. Adje heeft in de loop der jaren veel spelers zien komen en gaan maar zij is de vereniging altijd trouw gebleven. Met verve vervult zij al jaren de taak als souffleuse en daarnaast verricht zij allerlei hand- en spandiensten voor de vereniging. Zo is zij onder andere verantwoordelijk voor het ophalen van sponsorgeld en tijdens de repetities op basisschool ’t Bossche Hart voorziet zij de spelers van een natje en een droogje.  Daarnaast is zij ook verantwoordelijk voor de kaartverkoop en neemt tijdens de uitvoeringen de rol van kassajuffrouw op zich. Zij is een echte duizendpoot die zich 40 jaar lang heeft ingezet om te zorgen dat de vereniging kan blijven bestaan wat zeker in deze tijd niet eenvoudig is. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan want naast haar dochter, Conny van den Nobelen zijn inmiddels ook haar twee kleindochters, Ghislaine en Daniëlle van den Nobelen lid van de toneelvereniging. De kleindochters treden in oma’s voetsporen want ook zij verrichten allerlei hand- en spandiensten achter de schermen. Zij zijn onder andere mede verantwoordelijk voor de grime en kassa.

Erelid
Helaas is er afgelopen jaar geen toneeluitvoering geweest vanwege Covid-19. Toch wilde het bestuur het 40-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom is besloten om het nieuwe seizoen te starten met een feestelijke etentje voor de leden bij café Stroop waar ook altijd gerepeteerd wordt.  Hier is Adje in het zonnetje zetten voor haar inzet die zij de afgelopen 40 jaar getoond heeft en tevens benoemd tot erelid.

Repetities
De repetities worden 8 september 2021 opgestart in de hoop dat er volgend jaar januari weer een komisch stuk op de planken gezet kan worden, want zeker in deze tijd hebben de mensen extra behoefte aan een avondje onbezorgd lachen.  Mocht u interesse hebben om lid te worden van de toneelvereniging dan bent u de komende woensdagen van harte welkom tijdens de repetitieavonden bij café Stroop vanaf 20.00 uur.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief