Eén van de vier pandjes van 't Stoofje
Eén van de vier pandjes van 't Stoofje (Foto: Stoofje Oudenbosch)

Ontmoetingshuis ’t Stoofje zoekt gastvrouwen en -heren

  algemeen

OUDENBOSCH - Heb je je handen vrij nu de scholen weer zijn begonnen? Ben je in de coronatijd met pensioen gegaan maar kon je vanwege de maatregelen niet met vrijwilligerswerk starten? Wil je graag van betekenis zijn voor mensen?


Denk dan eens aan vrijwillig gastvrouw of -heer bij ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch voor één of twee middagen in de week!

We schenken koffie, én aandacht
Bij ’t Stoofje kunnen mensen 6 middagen in de week koffie en thee komen drinken en elkaar ontmoeten. De gastvrouwen (op dit moment hebben we helaas geen gastheren) schenken niet alleen de koffie maar ook oprechte aandacht aan onze bezoekers. Die bezoekers, dat zijn mensen die behoefte hebben aan een praatje. We zijn er voor iedereen, en in het bijzonder voor alle mensen die zich kwetsbaar of alleen voelen. En hebben we dat niet allemaal, op bepaalde momenten in ons leven?

Gastvrije houding
Als gastvrouw of -heer heb je een natuurlijk gastvrije houding. Je kunt goed luisteren en neemt iedereen zoals zij of hij is. Samen met een collega-vrijwilliger ‘draai’ je de middag, van koffie zetten tot een individueel praatje met iemand die dat even nodig heeft. Het is erg zinvol om te doen en je komt in een gezellig team van vrijwilligers. Elk jaar hebben we een gezamenlijk uitje en volgen we een interessante workshop. Op woensdag hebben we op dit moment al twee gastvrouwen; op de andere middagen kunnen we nog wel een gastvrouw of -heer gebruiken. Vooral donderdag is erg welkom. En misschien vind je het ook leuk om 1x per maand op zaterdagmiddag te komen.

Sfeer proeven
Lijkt het je wat om op deze manier zin en betekenis te geven aan je week? Kom dan eens sfeer proeven op Stoofstraat 15 in Oudenbosch of meld je bij ’t Stoofje (stoofjehierennu@hetnet.nl en 0165 313078). Alle goeds!

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief