Foto: politie

Politie waarschuwt voor hondendiefstal in Halderberge

HALDERBERGE - De politie waarschuwt hondeneigenaren voor hondendiefstal. Dit nadat de politie naar eigen zeggen de afgelopen periode meerdere meldingen over diefstal van honden ontving. “Complexe zaken die voor de hondeneigenaren veel verdriet op levert. Ondanks dat de politie aangiftes opneemt is er vaak weinig tot geen opsporingsindicatie in deze zaken”, zegt de politie die om die reden tips geeft om de kans dat je hond gestolen wordt te verkleinen. De laatste weken ontvangt de politie signalen dat er veel honden gestolen worden en adviseert iedereen die met een diefstal van een dier te maken heeft, om altijd aangifte te doen. Ook bij het zien van een verdachte situatie omtrent een dier wordt geadviseerd om altijd een melding te maken. “Vermoedelijk worden honden gestolen om te verhandelen. Het betreffen uiteenlopende rassen en vaak zien we dat een bepaalde periode een specifiek ras populair is. Een gezonde rasechte hond is dan zeer in trek, omdat pups van dit ras veel geld opleveren”, zo legt men uit. 

De politie geeft tips aan hondeneigenaren om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken: “Wanneer u met de hond gaat wandelen adviseren wij de hond altijd aan te lijnen. Het wordt zo moeilijker voor de hond om ver weg te lopen waardoor u altijd zicht heeft op het dier en snel kunt handelen als iemand uw hond probeert te pakken. Laat uw hond ook chippen. Indien de hond dan gestolen wordt en op een andere plek opduikt, is het makkelijk om de hond weer terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Ziet u een verdacht persoon of voertuig of heeft iemand tijdens het wandelen bovenmatig veel interesse in uw hond, wees dan extra alert. U mag hier ook een melding over maken via 144.” 

Melden
Ziet u een verdachte situatie in uw omgeving? Neem dan contact op met de dierenpolitie via 144. Dit meldpunt coördineert en registreert alle meldingen en kan zodoende de juiste instantie aan het werk zetten. Is uw dier gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie via 0900-8844 of online via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief