Clinics voor jong en oud tijdens de opening
Clinics voor jong en oud tijdens de opening (Foto: Barbara Raaphorst)

Vernieuwde atletiekbaan AVO83 geopend

  algemeen

OUDENBOSCH - Op zaterdag 18 september is de vernieuwde atletiekbaan van AVO83 feestelijk heropend. Een bijzondere dag. Na jarenlang onderzoek naar de oorzaak van de scheurvorming in de baan, bleek deze uiteindelijk goed te repareren. Nadat de gemeenteraad van Halderberge in april 2021 toegestemd had in een flinke financiële bijdrage in de reparatiekosten, ging de aannemer direct aan de slag. En op wat kleine restpuntjes na, zijn de kunststof atletiekbaan en het middenterrein inmiddels volledig gerenoveerd.


Om de baan goed in te wijden, zijn er ter gelegenheid van de opening clinics georganiseerd voor alle doelgroepen, die dankzij het fantastische nazomerweer druk werden bezocht. De diverse onderdelen waren ruim verspreid over het terrein, zodat de accommodatie optimaal werd benut, en er voldoende afstand kon worden gehouden.

De jongste jeugd kon verspringen, kogelstoten en sprinten. De sprinttraining werd verzorgd door nog steeds de snelste vrouw ooit van Nederland op de 60 meter sprint, Nelli Cooman, samen met haar dochter Ronell, een van de snelste sprintsters van Nederland op dit moment. Daarnaast was er een heel grote groep Nordic Walkers en Sportief Wandelaars actief, en kon er worden gewandeld en hardgelopen. AVO83 heeft gepland om ook komende maanden activiteiten te organiseren op zaterdag, en er zijn contacten gelegd om de gasttrainingen een vervolg te geven.

Bij de openingshandeling werden aanwezigen betrokken. De jeugd en hardlopers startten met 200 meter in rustige sprint, daarna haakten eerst de Nordic Wandelaars aan, en daarna de overige wandelaars. De laatste 100 meter werden aangevoerd door het jongste en “oudste” lid van AVO83, de voorzitter van de club, en wethouder Hans Wierikx. Met het doorknippen van het finishlint door deze vier werd de baan symbolisch heropend.

Daarna kon er een spreekwoordelijke toost worden uitgebracht op de opening door alle aanwezigen. Waaronder de aannemer, vertegenwoordigers van de Atletiekunie, een groot aantal zusterverenigingen van sportpark Albano en uit de regio, en natuurlijk een aantal leden van de gemeenteraad. Een heel geslaagde dag, niet alleen dankzij het prachtige weer, maar ook door de grote opkomst en dankzij de hulp van heel veel vrijwilligers!

De baan is weer volop in gebruik genomen, en op dinsdag 21 september is een nieuwe opstapgroep gestart. In 12 weken bouw je op van niks naar 5 kilometer hardlopen. Ook in de 2e training kun je nog instromen! Meer info/aanmelden: jan@avo83.nl, of 06-37376784; www.avo83.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief