Een proefglas van het biergilde met op de achtergrond de Basiliek van Oudenbosch.
Een proefglas van het biergilde met op de achtergrond de Basiliek van Oudenbosch. Foto: Biergilde Oudenbosch

Lekker proeven op het Bierfestival Oudenbosch

Algemeen

OUDENOSCH - Het Oudenbosch Bierfestival, wordt dit jaar op zaterdag 25 september weer in het centrum van Oudenbosch gehouden. Van 14.00 uur tot 20.00 uur staan op het Jezuïetenplein diverse kraampjes van lokale bierbrouwers. De organisatie ligt in handen van het Biergilde Oudenbosch en Villa D’este. Speciaal voor deze gelegenheid heeft het Biergilde Oudenbosch bij Brouwerij Roodbaard uit Steenbergen een speciaal festivalbier laten brouwen.

Deelnemers kunnen een proefpakket, groot of klein, kopen. Het proefglas kan men bij de brouwerijen laten vullen met heerlijke, frisse en bijzondere bieren. Daarnaast kunt u gezellig op de terras van het Jezuïetenplein een hapje komen eten. Kortom, een mooie gelegenheid om samen met vrienden en familie heerlijk van te genieten!  Deelnemende brouwerijen: Brouwerij Roodbaard, De Magistraat, Blauwe IJsbeer, Inglorious Brewstars, Koekwhouse, De Vaanbrouwers, Vet & Lazy, De Manskerel, Dutch Fox Brewery.  

Het Biergilde Oudenbosch is een vereniging met een passie voor het brouwen en proeven van speciaalbieren. In 2014 opgericht door vijf enthousiaste vrienden en uitgegroeid tot een club van 13 mensen. Zij vinden het leuk om geïnteresseerden kennis te laten maken met bijzondere bieren. Daarom organiseert men nu voor de vierde keer in Oudenbosch een bierfestival.  Op een sfeervolle locatie in het historisch hart van Oudenbosch komen liefhebbers van speciaalbieren goed aan hun trekken. In totaal zullen 10 brouwers circa 57 bieren schenken. Hierbij moet men denken aan blonde bieren, Weizen, Dubbel en Triples. Ook de IPA’s, Stouts en Saison bieren ontbreken niet op dit bierfestival.
Locatie festival is Jezuïetenplein 33, 4731 HX in Oudenbosch

Corona maatregelen
Bij de toegangscontrole heeft iedere bezoeker een identificatiebewijs, ingevulde toegangskaart (gratis via onze Facebookpagina), Coronabewijs van vaccinatie (App of uitgeprint met QR-code) of een test met een negatieve uitslag (gratis test via www.testenvoortoegang.org) nodig.

Het bierfestival kunt u prima met het openbaar vervoer bereiken. De bus stopt vlakbij het centrum en vanaf het treinstation Oudenbosch loopt u in 5 minuten naar het Jezuïetenplein.

Meer informatie: Biergilde Oudenbosch; www.facebook.com/oudenboschbierfestival



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief