Afbeelding
Foto: John Takx

De Puitenvangers vierden Burendag!

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Tijdens Burendag hield wijkvereniging De Puitenvangers uit Oud Gastel afgelopen zaterdag een straatontbijt. Zo’n vijftig deelnemers genoten van een erg gezellig en ruim ‘aangekleed’ ontbijt. “Het werd alweer voor de vijfde keer bij mij voor de deur en in onze straat gehouden,” vertelt bestuurslid en mede-organisator Jack Rijsdijk.

In 2016 is de wijkvereniging ermee begonnen. “Telkens kregen we maar bericht van het Oranjefonds om mee te doen aan de Burendag. Zo is er bij ons een ‘wild idee’ ontstaan om een straatontbijt te gaan houden. Het eerste jaar hielden we het nog samen met een rommelmarkt, wat op zich best wel leuk was. Die kende echter weinig aanloop, vooral omdat we uit het zicht stonden. Het ontbijt zelf beviel erg goed, dus daar zijn we wel mee doorgegaan,” vertelt hij verder. 

Om half acht was er het nodige gerammel op straat en werd er begonnen met het plaatsen van de tent en de benodigde tafels en stoelen. “Het ontbijt zelf begon om acht uur en duurde tot elf uur. Voor leden van onze wijkvereniging was het helemaal gratis, niet leden betaalden een kleine bijdrage. De mensen kregen, zoals ze gewend waren, een compleet ontbijt aanboden. We hebben gezorgd voor vers brood en lekkernijen. Op straat werden roereieren met spek gebakken. Tussendoor is er nog een kleine loterij gehouden, waarbij voornamelijk ‘ouwe spullen’ uit de schuur van onze voorzitter te winnen waren,” zegt Jack lachend. “Frans van Hasselt is ook jaarlijks aanwezig met een kraampje gesponsord snoep. De opbrengst daarvan is voor KiKa. Ook vanuit onze wijkvereniging geven wij daar graag een donatie aan. Het was weer een geslaagde Burendag wat ons betreft,” besluit hij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief